Lukko sai tehdä täyden päivätyön – Tarmo Reunanen sankariksi

Lukko ja HC Innsbruck ratkoivat CHL-jatkajan Raumalla.

Lukko sai puolustaa suomalaisjoukkueiden kunniaa CHL.ssa keskiviikkoiltana, kun Kivikylän Areenalla vastaan asettui itävaltalainen HC Innsbruck. Tiistai-iltana sekä Ilveksen että Pelicansin Eurotaival katkesi Tshekissä. Dynamo Pardubice pudotti tamperelaiset ja Vitkovice teki saman tempun lahtelaisille. Lukko vei lopulta jatkoajalle edenneen ottelun maalein 2-1 ( 1-0, 0-0, 0-1, 1-0) ja jatkaa näin kahdeksan parhaan joukkoon.

Ottelu oli vanhentunut vain reilun minuutin, kun Ponthus Westerholm ohjasi Jakob Stenqvistin laukauksen Evan Buitenhuisin selän taakse. Tuon jälkeen erässä vihellettiin kaksi jäähyä ja ne molemmat meni vieraille. Erä oli kuitenkin vahvasti Lukko-merkkinen, sillä Buitenhuisille merkattiin 14 torjuntaan, kun taas Daniel Lebedeff selvisi neljällä kopilla. Isäntäjoukkue oli vahva myös aloituksissa, sillä ne kirjattiin luvuin 11-4.

Toisessa erässä tilastoihin merkittiin vain kolme jäähyä ja Innsbruckille niistä kirjattiin kaksi. Molemmat vieraiden kaksiminuuttiset kärsi Daniel Jakubitzka ja Lukolta boksissa kävi Sebastian Repo. Erä oli kuitenkin vieläkin enemmän raumalaishallintaa kuin ensimmäinen, sillä Buitenhuisille merkattiin peräti 20 torjuntaa ja Lebedeffille vain oli vain kaksi. Lukolla oli erässä myös kaksi läpiajoa ja jälkimmäisestä niistä Gabriel Fontainen laukomoa kiekko lipui Buitenhuisin längistä tolpan kautta ohi.

Innsbruck tuli ylivoimalla tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä nelisen minuuttia. Ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan jatkoajalta ja sitä ehdittiin pelata vain 19 sekuntia, kun Tarmo Reunanen laukoi kiekon yläkulmaan.

Seuraavalla kierroksella Lukko saa vastaansa Ilveksen voittaneen Dynamo Pardubicen. Ottelupari kohtaa toisensa joulukuussa.

– Enpä muista tämmöistä peliä ihan vähään aikaan, mutta vastustajan veskari oli hyvä. Lopussa meni jännäksi, mutta onneksi kääntyi näin päin. Pelasimme mielestäni hyvin ja toteutimme pelisysteemiämme, mutta pari maalia jäi siinä jäi syntymättä. Pardubice-pelistä tulee varmasti kova haasta, sillä joukkue on ainakin fyysisempi kuin Innsbruck, totesi Lukko-puolustaja Joonas Järvinen.

Maalit:

1.09 1-0 Ponthus Westerholm (Jakub Stenqvist, Pathrik Westerholm)
56.17 1-1 Nicolas Albano (Adam Rockwood, Senna Peeters) yv
60.19 2-1 Tarmo Reunanen ( Julius Mattila, Sebastian Repo)

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 4+2+4+0= 10
Evan Buitenhuis: 14+20+11+0 = 45

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
HC Innsbruck: 5×2 min

Yleisöä:

1 602

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi