Lukko pudotti kotipeikkonsa harteiltaan – JYP kaatui Kivikylän Areenalla

Rauman Lukko oli voittanut edellisen kerran kotikentällään 20. päivä tammikuuta eli yhdeksän kuukautta sitten. Lokakuun neljäs oli sitten jo aika tiputtaa tuo kotipeikko harteiltaan, kun JYP kaatui Kivikylän Areenalla 5-3 (1-1, 3-1, 1-1).

Ensimmäinen erä oli melkoista Havaijikiekkoa, sillä molemmille tuli omissa melkoinen määrä kiekonmenetyksiä. Tuosta huolimatta erässä nähtiin vain kaksi maalia. Ensin osui jyväskyläläiset, kun Eric Perrin onnistui ohittamaan ylivoimalla Lassi Lehtisen.

Lukko tuli pari minuuttia myöhemmin tasoihin, kun Janne Keränen kiekon JYP-puolustajan jalan kautta verkkoon. Maaliin teki esityön vasta 17-vuotias Ville Heinola. Tehopiste oli honkajokelaislähtöisen puolustajan liigauran ensimmäinen. Nuorukaisen toinenkin syöttöpiste oli lähellä, mutta sillä kertaa Aaro Vidgren onnistui laukomaan ohi tyhjästä maalista.

Janne Keräsen pyörähdys erän huippu

Toisen kaksikymppisen ensimmäinen puolisko oli edelleen virheiden sävyttämä, mutta maaleja nähtiin vasta, kun reilu kymppi oli pelattu. Ensin osui jälleen JYP, kun Jarkko Immonen syötti, ja Markus Jokinen pamautti poikittaissyötöstä etukulmaan.

Jyväskyläläiset ei tosin ehtineet kauaa nauttia johdostaan, sillä Rony Ahonen tasoitti pelin. Vajaa kolme ja puoli minuuttia edellistä Lukko iski uudelleen. Sillä kertaa Roni Sevänen heitti kiekon kulmaan Keräselle, joka pyörähti jatkaen toiselle kulmalle, jonne Sevänen oli jo kiiruhtanut. Näin Panelian Raikkaan kasvatti vei raumalaiset johtoon.

Erää oli jäljellä enää 22 sekuntia, kun oli Arttu Ilomäen vuoro onnistua. Tuolla “koppimaalilla” Lukko siirtyi kahden maalin johtoon.

JYP painoi, mutta Lukko kesti

JYP tuli maalin päähän, kun kolmatta erää oli pelattu vain reilu kaksi minuuttia. Jyväskyläläisten maalista vastasi virolainen Robert Rooba.

JYP painoi tuonkin jälkeen kovaa, mutta osumaa he eivät onnistuneet tekemään. Lopullisesti ottelu ratkesi pari minuuttia ennen loppua, kun Keränen riisti kiekon keskialueella ja vapaut Ilomäen maalipaikkaan.Ilomäki sai painaa kiekon tyhjään jyväskyläläismaaliin.

– Meillä on nyt hyvä tilanne pelaajatilannetta ajatellen. Olemme oikealla tiellä, joten eiköhän tästä tule hieno tarina. Pelasimme tänään erittäin viisaasti. Nyt on kotipeikko ainakin vähän kauempana. Pelissä on aina niin, että kun posi nousee niin nega laskee ja päinvastoin, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Maalit:

2.22 0-1 Eric Perrin (Jarkko Immonen, Juha-Pekka Hytönen) yv
3.59 1-1 Janne Keränen (Ville Heinola, Roni Sevänen)
30.52 1-2 Markus Jokinen (Immonen, Jaakko Jokinen)
32.00 2-2 Rony Ahonen (Eetu Koivistoinen, Heikki Liedes)
35.26 3-2 Sevänen (Keränen, Liedes)
39.42 4-2 Arttu Ilomäki
42.23 4-3 Robert Rooba (Hytönen, Perrin)
58.16 5-3 Ilomäki (Keränen)tm
Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 10+4+13 = 27
Joona Voutilainen: 14+10+8 = 32

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min
JYP: 2×2 min

Yleisöä:

2 846

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Jukurit 4-3 (1-1, 1-2, 2-0)
Pelicans – Sport 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)
Tappara – Sport 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi