Lukko oli TPS:lla ylivoimainen este

Lukko ja TPS tarjoilivat viihdyttävän kiekkoillan lauantaina Kivikylän Areenalla. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko voitti TPS:n myös kotikentällään, mutta tällä kertaa back-to-back -viikonlopun ottelu ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Ratkaisumaalin laukoi Robin Press. Lopputulokseksi kirjattiin 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Lukko ja TPS kohtasivat kaudella kuusi kertaa ja raumalaiset olivat parempia pistein 16-2.

Avauserä oli pelillisesti Lukko-merkkinen, mutta maaleja siinä ei vielä nähty. Kaksikymppisellä kumpikin pääsi kertaalleen yrittämään ylivoimalla, Lukko loi omalla yrityksellään paremmat ja vaarallisemmat paikat.

Lassi Lehtinen joutui tositoimiin ainoastaan kolme kertaa, kun taas virkaveli Erik Källgren torjui kaikkiaan kahdeksan kertaa.

Elias Karvonen katkaisi TPS:n Lukko-peikon

Lukolla oli huippupaikka, kun toista erää oli pelattu seitsemän minuuttia. Pathrik Westerholm pääsi nokikkain Källgrenin kanssa. Jatkotilanteessa Kristian Pospisil koukattiin kumoon rankkarin arvoisesti ja tuomiona oli rangaistuslaukaus. Pospisil ei kuitenkaan onnistunut huiputtamaan Källgreniä.

TPS avasi maalitilinsä noin minuutti ennen erätaukoa. Elias Karvonen ohjasi Hannu Kurun syötön David Nemecekin jaloista Lehtisen selän taakse. Ennen tuota osumaa turkulaisjoukkue oli pelannut Lukkoa vastaan ilman maalia peräti 211,37 minuuttia.

Robin Press jälleen ratkaisija

Kolmatta erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Justin Danforth onnistui ohjaamaan rystyllään Ponthus Westerholmin syötön verkkoon.

– Pelin taso oli mielestäni korkea. Tiesimme, että Lukko tulee kovaa ja niin tulikin. Meidän piti estää vastustajan momentumit. Tappio tietysti harmittaa, totesi TPS-valmentaja Marko Virtanen.

Jatkoajalla Lukko pääsi yrittämään ratkaisua ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Voittolaukauskilpailussa nähtiin yksi maali, ja siitä vastasi ruotsalainen rankkarien erikoismies Robin Press. Lehtinen oli siis Lukon maalilla ohittamaton.

– Back-to-back -viikonloppu oli kova otatus, mutta tämä ei ollut meiltä ihan paras peli. Tällä kertaa jätin rankkarissa taikatemput pois ja se toimi, kommentoi Press.

Raumam boja tervehti kotijoukkuetta tuommoisella tifolla. (kuva: Jouni Mikola)

Maalit:

27.26 Kristian Pospisil epäonnistunut rl
38.57 0-1 Elias Karvonen (Hannu Kuru, Oskari Lehtinen)
46.59 1-1 Justin Danforth (Ponthus Westerholm, Lukas Klok)
65.00 2-1 Robin Press rl

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 3+9+5+0 = 17

Erik Källgren: 8+10+10+3 = 31

Jäähyt:

Lukko: 2×2 min

TPS: 2×2 min

Yleisöä:

4 304

Kierroksen muut ottelut,:

HIFK – KalPa 3-4 (0-1, 1-0, 2-3

KooKoo – Jukurit 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Kärpät – HPK 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)

SaiPa – Ässät 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

Tappara – JYP 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Sport – Ilves 3-6 (1-1, 2-2, 0-3)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 375

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi