Lukko nollasi Ässät Samuel Harveyn johdolla

Satakunnan derby vol. 2 käyntiin.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna pelattiin kauden ensimmäiset Satakunnan derbyt back-to-back-tyyliin. Lukko lähti viikonloppuun kolmen pelin tappioputkessa, kun taas Ässät murskasi keskiviikkona Tapparan Nokia-Arenassa. Lukko vei ensimmäisen jatkoajalle venyneen otatuksen Porissa maalein 2-1. Lauantain peli päättyi Raumalla puolestaan Lukon voittoon maalein 2-0 (2-0, 0-0, 0-0).

Lukko painoi avauserässä kovaa päälle ja se paine tuotti myös tulosta, sillä Tarmo Reunanen ja Julius Mattila upottivat laukauksensa porilaismaaliin. Kumpin osuma menee ainakin osittain Ässä-vahti Niklas Rubinin piikkiin. Maalien lisäksi Lukko pääsi kaksikymppisen aikana kertaalleen ylivoimalle, mutta siitä joukkue ei onnistunut maalia tekemään. Samuel Harvey torjui erässä viisi kertaa, kun taas Rubinille koppeja kertyi 11.

Toisessa erässä ainoat tilastomerkinnät oli Tuomas Salmelan ja Jami Krannilan saamat samanaikaiset väkivaltaisuuskakkoset. Kakkoserässä maalivahdit pääsivät melko vähällä, sillä Harveylle merkattiin neljä torjuntaa ja Rubinille kaksi.

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun Pathrik Westerholm sai kaksiminuuttisen pelin viivyttämisestä. Tuon kakkosen aikana Ässien maali oli lähellä, mutta Harvey seisoi lähes päällään estäen ne. Lukko joutui pelaamaan erän lopulla reilun minuutin kolmella kuutta vastaan, kun sekä Julius Mattila että Jami Krannila istuivat kakkosiaan. Ässät ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään tuota. Harvey pelasi lauantaina kauden neljännen nollapelinsä ja derby-viikonlopussa miehen taakse meni vain kiekko.

– Tässä on nyt kaksi hienoa kiekkopeliä takana. Toivottavasti ne kaikki jotka ehtivät saada lipun halliin sekä kotikatsomoissa viihtyivät. Tässä on vedetty hyvää kesätreeniä, niin on tainnut tulla myös lisää nopeutta ja saa kavereita kiinni. En muista tuollaista kolme vastaan kuusi tilannetta, mutta hienosti kaverit taisteli ja Sam (Harvey) otti pari komeaa koppia, totesi Tarmo Reunanen.

Maalit:

3.02 1-0 Tarmo Reunanen (Joshua Brook, Julius Mattila)
13.35 2-0 Mattila (Brook, Reunanen)

Torjunnat:

Samuel Harvey: 5+4+10
Niklas Rubin: 11+2+6

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Ässät: 2×2 min

Yleisöä:

4 500 (loppuunmyyty)

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Ilves 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)
Kärpät – HPK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
SaiPa – KooKoo 6-7 vl (2-3, 1-2, 3-1, 0-0, 0-1)
Ratkaisija: Charles-Eduard D’Astous)
Sport – Pelicans 5-1 (1-1, 2-0, 2-1)
Tappara – JYP 3-4 (1-0, 1-2, 1-2)
KalPa – Jukurit 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Views: 30

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi