Lukko nappasi ECHL:n vuoden tulokkaan

Rauman Lukko on tehnyt sopimuksen 25-vuotiaan kanadalaishyökkääjä Justin Danforthin kanssa. Sopimus on mallia 1+1 vuotta.

– Kyseessä on kokonaisvaltainen pelaaja, joka on aiemmin pelaamillaan sarjatasoilla pystynyt tekemään tulosta. Olemme saaneet hänestä vahvat raportit ja hyvät suosittelut. Hän on nuori pelaaja, jolla on kaikki mahdollisuudet nousta oikeissa ympyröissä ja ahkeralla arjen työllä tuloksentekoyksikköön, Lukon päävalmentaja Pekka Virta sanoo.

– Oikealta laukovana hyökkääjänä hän tuo meille uusia mahdollisuuksia ketjujen rakenteluun. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä.

175 senttiselle ja 82 kiloiselle Danforthille on kertynyt kahden viime kauden aikana 21 AHL-ottelua tehoin 4+3 = 7 Bridgeport Sound Tigersin ja Rochester Americansin riveissä.

Mennyt kausi kanadalaisella sujui suurimmalta osin ECHL:n Cincinnati Cyclonesissa, jossa hän merkkautti 44 otteluun 59 (28+31) tehopistettä. Danforth valittiin myös kauden jälkeen ECHL vuoden tulokkaaksi.

Kausina 2013-17 Danforth pelasi NCAA:ssa Sacred Heart Universityn joukkueessa, jossa vyölle kertyi 147 ottelua tehopistein 124 (42+82).

– Pelaaja oli halukas tulemaan Eurooppaan. Sen sijaan, että hän olisi pysynyt Pohjois-Amerikassa ja taistellut paikasta AHL:ssa, hän pääsee nyt hakemaan läpimurtoa Liigassa. Se vaatii hyvää yhteistyötä, jossa sekä meidän että pelaajan pitää onnistua, Virta muistuttaa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Lähde: Rauman Lukon tiedote

Views: 233

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi