Lukko murjoi RoKin jään rakoon

Tiukkaa kulmavääntöä liigakarsinnassa Lukon naisten ja RoKin välillä. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Lukko jatkoi naisten liigakarsintoja voitollisesti, sillä sunnuntaina Kivikylän Areenalla vieraillut RoKi Rovaniemeltä kaatui murskaavasti 8-2 (3-0, 3-2, 2-0). Lukon pisterohmut olivat neljä pistettä nakuttaneet Maija Koski (2+2) sekä Roosa-Maria Kangasniemi (1+3).

Lukko otti heti alusta emännän otteet kentällä, ja se näkyi myös tulostaululla, sillä raumalaisjoukkue johti vajaan vartin jälkeen jo 3-0. Lukon maaleista vastasivat Aliisa Toivonen, Pinja Koskinen ja Erika Kytömaa. Lisäksi lähellä onnistumista oli 14-vuotias Panelian Raikkaan kasvatti Neea Pelkonen, joka ajoi itsensä kolmesti huippupaikkaan.

Torjuntatilastokin kuvaa pelin virtausta, sillä RoKin maalivahti Malviina Kortessalo joutui tositoimiin 14 kertaa, kun taas virkasisko Johanna Niemi selvisi kuudella kopilla.

Lukon ylivoimapeli toimi

RoKi tuli toisen erän alussa jo maalin päähän, kun Emmi Mourujärvi ja Jenna Pirttijärvi onnistuivat maalinteossa.

Ottelu oli juuri ylittänyt puolivälinsä, kun Maija Koski siirsi Lukon ylivoimalla uudelleen kahden maalin johtoon. Tuohon maalin loistavan esityön teki puolustaja Janina Enström. Tuosta ehti kulua ainoastaan 50 sekuntia, kun kiekko oli jo uudelleen Kortessalon selän takana. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Veera Ollikainen. Pari minuuttia edellisestä ja Roosa-Maria Kangasniemi vei Lukon ylivoimalla jo 6-2 -johtoon.

RoKi jäi vaille mahdollisuuksia

Kolmatta erää oli pelattu vajaat kahdeksan minuuttia, kun Enström pamautti siniviivalta Lukon seitsemännen maalin. Hieman ennen tuota osumaa Lukko-hyökkääjä Emilia Varpula loukkaantui. Tilanne näytti todella pahalta, sillä Varpula makasi pitkään jäässä eikä päässytkään omin avuin sieltä pois.

Varpula kuitenkin käveli omin jaloin kopista takaisin vaihtoaitioon. Kentällä hän ei tosin enää loppuhetkillä käynyt.

– Emilialla on niin hirveä halu pelata, joten eiköhän hän ole taas viikon kuluttua TPS-peleissä jäällä, totesi kapteeni Koski.

Viitisen minuuttia ennen loppua Koski viimeisteli iltapäivän toisen osumansa, ja jälleen raumalaisjoukkue pelasi ylivoimalla.

– Tiesin, että vastassa on hyvä joukkue, mutta meiltä toimi tänään kaikki, saimme lisäksi onnistumisia tasaisesti laajalle rintamalle, totesi Lukon vastuuvalmentaja Marko Toivonen.

Karsintasarja jatkuu Lukon osalta siis ensi viikonloppuna, kun joukkue kohtaa kahdesti TPS:n. Ensin vieraissa ja sitten kotona. Sarjataulukko näyttää sellaiselta, että Lukko tarvitsee yhden pisteen varmistaakseen sarjapaikkansa.

– Me haluamme voittaa TPS:n tällä kaudella edes kerran, totesi Koski.
– Tänään voiton lisäksi hienoa oli se, että jokainen ketju onnistui maalinteossa, jatkoi Koski.

Maalit:

2.21 1-0 Aliisa Toivonen (Roosa-Maria Kangasniemi, Reeta Lehikoinen)
11.09 2-0 Pinja Koskinen
14.16 3-0 Erika Kytömaa
21.20 3-1 Emmi Mourujärvi (Essi Jaako, Jenna Pirttijärvi) yv
25.35 3-2 Pirttijärvi (Ira Kumpula)
30.34 4-2 Maija Koski (Janina Enström) yv
31.24 5-2 Veera Ollikainen (Ella Harjula, Emma-Lotta Laamanen)
33.38 6-2 Kangasniemi (Toivonen, Koski) yv
47.34 7-2 Enström (Kangasniemi, Koski) yv
54.52 8-2 Koski (Laamanen, Kangasniemi) yv

Torjunnat:

Johanna Niemi: 6+5+6 = 17

Malviina Kortessalo: 14+4+9 = 27

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min

RoKi: 6×2 min + Elisa Pekkala 5+20 min

Yleisöä:

54

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi