Lukko mukaan Special Hockey -toimintaan – Teemu Ramstedt toiminnan kummiksi

Teemu Ramstedt Lukon Special Hockey -toiminnan kummipelaajaksi. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Lukko aloittaa ensimmäisenä liigaseurana erityislapsien Special Hockey -toiminnan, joka mahdollistaa jääkiekkoharrastuksen kaikille ala-asteikäisille erityislapsille, sekä tytöille että pojille.

-Toivomme, että voimme toimia esimerkkinä muillekin koville kiekkopaikkakunnille, ja että mahdollisimman moni seuraisi perässä. Näemme tärkeänä, että mahdollistamme jääkiekon harrastamisen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi olla normaalisssa ikäkausitoiminnassa mukana, Rauman Lukko ry:n puheenjohtaja Mikko Kosonen sanoo.

Lukon mukaan toimintaan mukaan tulevilla on matala aloituskynnys ja toiminta pidetään maksuttomana. Osallistujilla tulee olla luistimet, alasuoja, kypärä ja maila. Toiminnan voi aloittaa kuka tahansa lapsi ilman diagnoosirajoja, mutta edellytyksenä toki pitää olla se, että pysyy luistimilla.

Liigapelaaja Teemu Ramstedt toiminnan kummiksi

Kevätkaudella järjestettävissä Lukon Special Hockey -tapahtumissa ohjaajina toimivat Juniorilukon herkkyyskausivalmennusvastaava Janne Mäkitalon lisäksi Joonas Välisalmi, Roope Elonen ja Petteri Korpi. Tuo kolmikko työskentelee Naulan koulussa erityistä tukea vaativien lasten ohjaajina ja heillä on myös jääkiekkotaustaa.

Rauman Lukon liigakiekkoilijoilla on myös oma tärkeä osansa valmennuksessa ja ohjauksessa. Joukkueen omaksi kummipelaajaksi on kevätkaudeksi lupautunut Teemu Ramstedt. Ramstedtilla diagnosoitiin vuonna 2014 Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolentulehdus ja hän on antanut sen jälkeen sairaudelle kasvot.

– Unelmat eivät saa romahtaa vamman tai sairauden takia. Haluan omalta osaltani olla mukana kannustamassa ja tukemassa lapsia, joiden unelmana on päästä pelaamaan jääkiekkoa joukkueessa, Ramstedt sanoo.

Yhteisiä Lukko-kokemuksia luodaan myös muutenkin kuin vain jäällä. Toimintaan mukaan lähteville lapsille perheineen tarjotaan muun muassa liigaotteluelämys.

Lukko on seurannut mielenkiinnolla, miten special hockey on lähtenyt liikkeelle muutamilla paikkakunnilla. Ilmiöksi suomalaisessa vammaisurheilussa sen on nostanut Kiimingin Kiekko-Pojat.

Ensi syksynä Lukko laajentaa toimintaa myös lähialueille Eurajoelle, Paneliaan, Laitilaan, Uuteenkaupunkiin, Säkylään sekä Huittisiin.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Lähde: Rauman Lukon tiedote

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi