Lukko menetti pisteet ja Vahalahden

Lukko kärsi tiistaina toisen peräkkäisen kotitappionsa, sillä Kouvolan KooKoo oli Kivikylän Areenalla parempi luvuin 4-2 (0-0, 2-2, 2-0). Tappion lisäksi Lukko menetti taas yhden avainpelaajan lisää, kun Ville Vahalahti loukkasi kätensä toisessa erässä eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Avauserässä Teemu Ramstedt teki ensimmäiset luistimen piirtonsa Äijänsuon jäähän ja johtamansa kakkosketju, jonka laidoilla pelasivat Toni Koivisto ja Janne Keränen loikin alkupuolella pari hyvää maalipaikkaa. Kiekkoa Lukko ei kuitenkaan saanut Juha Järvenpään selän taakse.

KooKoo sai otetta erän toisella kympillä, mutta Kaapo Kähkönen oli ohittamaton raumalaismaalilla. Kumpikin maalivahti nappasi erässä 12 torjuntaa.

Vahalahti koppiin

Toinen kaksikymppinen alkoi vauhdikkaasti, sillä Lukko iski kiekon kahdesti Järvenpään selän taakse ennen viiden minuutin täyttymistä. Raumalaisosumista vastasivat Jannet Niskala ja Keränen. Keräsen osumaan syöttöpisteen merkkautti itselleen Ramstedt.

– Oli taas kiva pelata, mutta tämä on pitkä maraton. En todellakaan ole vielä parhaimmillani, sillä niin pitkä tauko on edellisestä pelistä, totesi Ramstedt.

KooKoo kavensi, kun Keräsen osumasta oli kulunut puolitoista minuuttia. Maalista vastasi suoran luistelun päätteeksi Malte Strömwall ja hieman ennen ottelun puoltaväliä Strömwall tasoitti ottelun rangaistuslaukauksesta.

Erän toisella kympillä ei osumia enää nähty. Kertaalleen KooKoo pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta Lukko-puolustus kesti sen. Torjuntojen valossa erä oli kouvolalaisten, sillä Kähkösellä oli torjuntoja 11 ja Järvenpää selvisi kuudella.

Erän lopulla Lukko koki takaiskun, kun Ville Vahalahti sai kiekon käteensä ja meni suoraan koppiin. Lukon joukkueenjohtaja Mika Kuosmanen totesi ottelun jälkeen, että Vahalahden tilanne ei ole hyvä.

Juha Järvenpää kesti – KooKoo iski vastahyökkäyksistä

KooKoo iski heti kolmannen erän alkuun johtomaalin, kun Niko Tuhkanen sivalsi b-pisteen sisäkaarelta tarkasti ylänurkkaan. Kouvolalaiset lisäsivät johtoaan vajaa kahdeksan minuuttia ennen loppua, kun Michael Keränen siirsi Toni Kähkösen syötön maalin kulmalta verkkoon.

KooKoo puolusti todella tiiviisti eikä Lukko löytänyt millään aseita kouvolalaisten prässin murtaminen ja näin täydet pisteet lähti Kymenlaaksoon.

– Oli aika erikoinen tuo pelin kulku suomeksi sanottuna. Välillä kiekot pomppi molemmilla joukkueilla ja välillä mentiin päästä päähän lujaa ja sitten tuli paikkoja. Kolme pistettä on iso juttu ja Strömwallin yksilösuoritukset oli meille tänään iso juttu hyökkäyspelillisesti. Ensin vahva oman alueen voitto ja siitä suora hyökkäys. Seuraavaksi keskeltä läpi ja rankusta maali. Kahden tappion jälkeen voittokantaan kiinni, niin siihen pitää olla tyytyväinen. Me teimme jotain asioita oikein ja varsinkin toisen erän kamppailupelaamiseen olen tyytyväinen ja juuri siinä olemme parantaneet kokoajan. Jäähyt oli tänään ihmeellisiä puolin ja toisin ja se rytmitti peliä ihmeellisesti, totesi KooKoon käskijä Tuomas Tuokkola.

– Oli suhteellisen hankala peli meille, kun äijiä putoo kokojan pois ja jouduimme pelaamaan kolmella kentällä. Pelin ratkaisu jäi vaivaamaan, kun ensin 2-1 -tilanteessa oli selkeä korkea maila ennen sitä rankkaria ja sitten tuo viimeinen maali, niin sitä edelsi niin selkeä väärä vaihto kuin vain voi olla. Kaikkien tuomarien toiminta oli koko illan todella ylimielistä ja välinpitämätöntä. Mä en tajua, että mistä he ammentavat tuon ylimielisyytensä, kun ajatellaan, että tämä on kuitenkin pelaajien peli. Me eletään nyt vaikeata vaihetta, mutta nyt pitää jatkaa eteenpäin ja pyritään tekemään viisaita liikkeitä, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

20.24 1-0 Janne Niskala (Lauri Tukonen, Peter Tiivola) tv
24.45 2-0 Janne Keränen (Toni Koivisto, Teemu Ramstedt) yv
26.02 2-1 Malte Strömwall (Siim Liivik)
29.52 2-2 Strömwall (rl)
40.33 2-3 Niko Tuhkanen (Miikka Pitkänen, Jake Newton)
51.42 2-4 Michael Keränen (Toni Kähkönen, Newton)

Torjunnat:

Kaapo Kähkönen: 12+11+10 = 33
Juha Järvenpää: 12+6+11 = 29

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
KooKoo: 3×2 min + Jyri Niemi 10 min

Yleisöä:

2 873

Kierroksen muut ottelut:

Kärpät – Jukurit 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Pelicans – HPK 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)
SaiPa – JYP 0-4 (0-2, 0-1, 0-1)
Sport – KalPa 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Tappara – Ässät 3-4 ja (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)
ratkaisija: Jussi Makkonen 62.37

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi