Lukko katkaisi tappioputkensa TPS:n kustannuksella

Lukko ja TPS kamppailivat lauantaina kasitien herruudesta.

Lauantaina Kivikylän Areenalla kohtasivat kaksi viimeaikoina mollivoittoisesti pelannutta joukkuetta, kun Lukko ja TPS taistelivat Kasitien herruudesta. Raumalaisjoukkue onnistui katkaisemaan tappioputkensa, sillä loppunumerot olivat 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

Lukko aloitti maalinteon, kun erää oli pelattu viisi ja puoli minuuttia. Tilanteessa Kim Nieminen nousi laidalta jättäen toiseen aaltoon, ja siitä Henri Ikonen laukoi kiekon yläkulmaan.

– Tuli hyvä syöttö Kimiltä ja siitä oli hyvä vetää kiekko maaliin. Tämä helpottaa huomattavasti, sillä viimeaikoina on tullut harmittavia tappioita ihan liikaa. Tänään mielestäni pelasimme ihan hyvin kuten eilenkin, mutta sillä erotuksella, että tänään saimme paikoista maalit, totesi Ikonen.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Niclas Almari pelasi pakki-pakki -syötön Matthew Abtille, joka puolestaan laukoi pelivälineen Noa Valin olkapään ja poikkiputken väliin.

Toisessa erässä kumpikin joukkue osui kertaalleen, kun ensin kahden minuutin pelin jälkeen Jakob Stenqvist laukoi kiekon Jami Krannilan esityöstä lähes samaan paikkaan kuin Abt. Erää oli jäljellä 49 sekuntia, kun Markus Nurmi taisteli kiekon maalinedushässäkän jälkeen Daniel Lebedeffin selän taakse. Kaksikymppisellä TPS pääsi kahdesti ylivoimalle ja ensimmäisestä niistä ei jäänyt paljonkaan kertomista, mutta toisella kertaa joukkue sai jo ylivoimansa pyörimään. Lukko pääsi puolestaan kertaalleen ylivoimalle ja raumalaisten peli pyöri TPS-alueella, mutta tulosta ei syntynyt.

Kolmannessa erässä TPS pääsi painamaan pari minuuttia ennen loppua ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta Lukko-puolustus ja Lebedeff selvittivät tuon kurimuksen. Sitten 46 sekuntia ennen loppua Gabriel Fontaine laukoi tyhjään turkulaismaaliin. TPS pääsi aloittaa erän myös ylivoimalla, mutta Liigan kolmanneksi paras alivoima ei ollut yllätettävissä.

Maalit:

5.33 1-0 Henri Ikonen (Kim Nieminen, Josh Brook)
8.19 2-0 Matthew Abt (Niclas Almari, Tuukka Tieksola)
21.59 3-0 Jakob Stenqvist (Jami Krannila, Abt)
39.11 3-1 Markus Nurmi (Emil Johansson, Niklas Arell)
59.16 4-1 Gabriel Fontaine (Stenqvist) im

Torjunnat:

Daniel Lebedeff: 7+9+8 = 24
Noa Vali: 10+3+3 = 16

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
TPS: 1×2 min

Yleisöä:

3 734

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – KalPa 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)
Kärpät – HIFK 0-7 (0-3, 0-2, 0-2)
Pelicans – JYP 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Tappara – Sport 5-0) (1-0, 2-0, 2-0)
Ässät – SaiPa 6-2 (4-1, 1-0, 1-1)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi