Lukko tasoitti voitot – Vili Saarijärvi ratkaisijana

Lukon ja Tapparan toinen neljännesfinaali käyntiin.

Tiistaina Kivikylän Areenalla Lukko ja Tappara kohtasivat neljännesfinaaleissa toisen kerran, maanantainen otatus Tampereella päättyi kirvesrintojen voittoon maalein 5-3. Tällä kertaa Lukko oli parempi maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

– Sellainen sopiva ärripurri jäi Tampereelta, kun siellä peli luiskahti vähän käsistä toisessa erässä. Mä tykkäsin siitä rytmistä mitä me pelattiin eli tänään mentiin pikkasen nopeemmin kuin Tampereella. Kaksi ja puoli erää kunnollista jääkiekkoa, mutta aina jää tietysti parannettavaa, kuten esimerkiksi ylivoima

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli Oliver Sunin kaksiminuuttinen päähän kohdistuneesta taklauksesta, miehelle tuomittiin myös kymmenen minuutin käytösrangaistus. Erä oli tasaista vääntöä, sillä Artjom Zagidulin torjui siinä seitsemän kertaa ja Christian Heljanko kuusi.

Pavol Skalickyn coast-to-coast

Toista erää oli pelattu 14 ja puoli minuuttia, kun Pavol Skalicky painoi koko kentän läpi ja ujutti vielä kiekon Heljangon längistä verkkoon. Se oli sellainen puhdas coast-to-coast-maali.

Vili Saarijärvi taas ratkaisijana

Kolmatta erää oli pelattu kaksi ja puoli minuuttia, kun Vili Saarijärvi katkaisee Tappara-puolustajan syötön ja parin potkun jälkeen ranteet lukkoon. Tuloksena tuosta olikin sitten raumalaisten toinen maali. Viitisen minuuttia myöhemmin Otto Leskinen Tapparan maalin päähän.

Tappara painoi erän loppupuolella päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä, mutta Lukko-puolustus ja erässä 12 kertaa torjunut Zagidulin kestivät paineen. Näin torstaina jatketaan siitä, että otteluvoitot ovat tasan 1-1.

– Tasaväkinen ja kova vääntö. Varmasti oli ansaittu voitto kotijoukkueelle, sillä he pelasivat laadukkaan jääkiekkopelin. Lukko kamppaili hyvin ja oli pelin päällä ainakin kaksi ja puoli erää. Maalin pelejä tässä pelataan, kun on kaksi tosi vahvaa joukkuetta vastakkain. Pienet marginaalit ratkaisee ja tänään Lukko oli niissä parempi, totesi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Maalit:

34.24 1-0 Pavol Skalicky (Anrei Hakulinen)
42.36 2-0 Vili Saarijärvi
57.27 2-1 Otto Leskinen (Veli-Matti Savinainen, Kristian Tanus)

Torjunnat:

Artjom Zagidulin: 7+6+12 = 25
Christian Heljanko: 6+4+5 = 15

Jäähyt:

Lukko: 1×2 min + Oliver Suni 10 min
Tappara: 2×2 min

Yleisöä:

2 517

Illan muut pelit:

KooKoo – Jukurit 3-2 (0-1, 3-1, 0-0)
HIFK – TPS 4-3 je (2-2, 1-1, 0-0, 1-0)
ratkaisija: Miro Karjalainen 63.55

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi