Lukko ja Oskari Setänen nollasivat Ässät

Oskari Setäsen nollapeli oli Satakunnan derbyn herkkupala. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko ja Oskari Setänen nollasivat Ässät numeroin 4-0 (1-0, 2-0, 1-0). Setäsen nollapeliin vaadittiin vain 18 torjuntaa.

– Lopussa oli vähän painetta, mutta hyvin joukkue puolusti ja siitä olen erityisen tyytyväinen. Hallissa oli hienosti väkeä ja kun vielä voitettiin, niin mikäs tässä on ollessa, naurahti Setänen.

Ässät pääsi erän kolmannella minuutilla ylivoimalle, mutta siitä ei jäänyt muuta kerrottavaa kuin Lukon kolme maalipaikkaa. Lukko oli selvästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen kympin aikana, mutta verkko Sami Aittokallion takana ei kuitenkaan heilunut.

Raumalaisten avausmaali nähtiin 13. minuutilla, kun Tarmo Reunanen, ja Jonne Tammela laittoi lapansa väliin. Erän viimeisen viiden minuutin aikana Lukko pääsi kahdesti ylivoimalle, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Ässät ja Aittokallio kestivät.

Lukolta maalit erän alkuun ja loppuun

Lukko lisäsi johtoaan heti toisen erän alkuun hienolla kuviolla, jonka päätti Robin Press. Ruotsalaispuolustajan laukaus b-pisteen tietämiltä sujahti takakulmaan. Erän kuudennella minuutilla Lukon tsekkipuolustaja Lukas Klokille tuomittiin pelirangaistus, mutta tuo tuomio oli kyllä melkoisen kyseenalainen.

Liigan huonoimman ylivoimajoukkueen peli oli tälläkin kertaa surullista katsottavaa. Taisi Lukolla oli alivoimalla paremmat maalipaikat.

Raumalaiset lisäsivät johtoaan erän lopulla, kun Toni Koivisto nousi laidasta röyhkeästi painaen kiekon etukulmasta sisään. Tilanteessa isokokoinen Ässä-puolustaja Markus Niemeläinen ei pysynyt liukkaan Lukko-laiturin kyydissä.

Justin Danforth naulasi pelin

Kolmannen erän eka kymppikin oli lähes yhtä maalia, mutta Lukko ei onnistunut lisäämään maalitiliään edes ylivoimalla.

– Onnittelut Lukolle voitosta ja hienosta kotipelistä. Kovaa me kyllä taistelimme, mutta ei riittänyt, totesi Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin.

Loppuminuuteilla Ässät pääsi painamaan ylivoimalla sekä ilman maalivahtia, mutta ilman onnistumista. Reilu kymmenisen sekuntia ennen loppua Justin Danforth ryöväsi kiekon siniviivalle kuljettaen sen tyhjään maaliin.

– Meidän hyökkäyspään kamppailu oli tänään tosi hyvää. Olen tyytyväinen peliin ja maalivahtipeliin varsinkin, summasi tyytyväinen Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

12.34 1-0 Jonne Tammela (Tarmo Reunanen)
21.03 2-0 Robin Press (Tammela, Ponthus Westerholm)
38.59 3-0 Toni Koivisto (Justin Danforth, Miska Kukkonen)
59.48 4-0 Danforth tm

Torjunnat:

Oskari Setänen: 5+5+8 = 18

Sami Aittokallio: 10+4+6 = 20

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min + Lukas Klok 5+20 min

Ässät: 4×2 min

Yleisöä:

4 700

Kierroksen muut ottelut:

KalPa – Ilves 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Pelicans – SaiPa 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

Sport – TPS 5-6 vl (1-3, 1-2, 3-0, 0-0, 0-1)

Ratkaisija: Ilari Filppula

Tappara – HPK 2-1 vl (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Ratkaisija: Tyler Morley

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 471

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi