KalPa tasoitti u20-liigafinaalin voitot – Elias Koponen tehomiehenä

U20-finaali Lukon ja KalPan välillä käynnissä.

Lukko kohtasi keskiviikkona KalPan toisen kerran u20-liigan finaalissa. Raumalaisryhmä voitti ensimmäisen osan Kuopiossa sunnuntaina maalein 6-1. Tällä kertaa KalPa oli parempi maalein 4-2 (0-0, 1-1, 3-1).

Kivikylän Areenalle oli saapunut ehkäpä 4 000 silmäparia, mutta osansa tuohon oli sillä, että otteluun oli vapaa pääsy.

Avauserä oli vauhdikasta nuorten miesten lätkää, mutta kiekkoa ei maaliin saatu. KalPa oli lähempänä, sillä kertaalleen kiekko kävi 10 kertaa erässä torjuneen Juuso Helomaan vartioiman maalin tolpassa. KalPa-vahti Jami Pasanen torjui myös kertaa.

Maaliverkotkin heiluivat vihdoinkin

KalPa siirtyi johtoon, kun toista erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. Kasper Puutio painoi irtokiekon Helomaan selän taakse. Lukko tuli tasoihin erän toisella kympillä, kun Jeremi Tammela työnsi kiekon melkoisen hässäkän jälkeen Pasasen ulottumattomiin.

Kumpikin joukkue pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, mutta niillä kerroilla verkko ei heilunut. Maalivahdeista Helomaa torjui 11 kertaa ja Pasanen seitsemän.

KalPa rinnalle ja meni ohi

Kolmatta erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia, kun kaksikko Juha Pukkila ja Daniil Trakht pääsi nokikkain Pasasen kanssa. Raumalaisten johtomaali syntyi ukrainalaishyökkääjän tarkan laukauksen seurauksena.

KalPa tuli tasoihin kahdeksan puoli ja minuuttia ennen erän päätöstä, kun Oliver Kapanen laukoi suorasta luistelusta kiekon takakulmaan. pari minuuttia myöhemmin Elias Koponen vei KalPan johtoon. Tuosta ei kulunut kuin 22 sekuntia, kun Koponen iski uudelleen. Lukko painoi erän lopussa nelisen minuuttia ilman maalivahtia, mutta kiri tyrehtyi lopullisesti 45 sekuntia ennen loppua vihellettyyn jäähyyn väärästä vaihdosta. Näin perjantaina jatketaan Kuopiossa ja voitot ovat tasan 1-1.

Maalit:

24.33 0-1 Kasper Puutio (Veikka Halonen, Oliver Kapanen)
31.15 1-1 Jeremi Tammela (Iivari Säkkinen, Sami Päivärinta)
44.30 2-1 Daniil Trakht (Juha Pukkila)
51.35 2-2 O. Kapanen (Elias Koponen, Puutio)
53.20 2-3 Koponen (O. Kapanen, Halonen)
53.42 2-4 Koponen

Torjunnat:

Juuso Helomaa: 10+11+4 = 25
Jami Pasanen: 10+7+9 = 26

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
KalPa: 2×2 min

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi