Lukko ratkaisi kolmannessa erässä – Kristian Pospisil joukkueen sankari

Onni Korkka (#25) ja muut olivat valmiina Lukko - Ilves -otteluun.

Keskiviikkoiltana Lukko ja Ilves ottivat yhteen Kivikylän Areenalla. Lukko oli voittanut joukkueiden edellisen kohtaamisen tiistai-iltana Hakametsässä 4-1. Tälläkin kertaa lukemat kirjattiin 4-1 (1-0, 0-1, 3-0). Raumalaissankari oli tehot 2+1 iskenyt Kristian Pospisil.

– Tänäänkin oli kova ottelu ja numerot oli isommat kuin mitä ottelu oli. Tämäkin oli sellainen maalin peli. Jäähyjen jakautuminen vähän ihmetyttää, sillä Ilveksellä ei ollut yhtään kakkosta kahteen ensimmäiseen erään, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virtaa pari viikkoa tuuraava apuvalmentaja Erik Hämäläinen.

Ilves pääsi heti ensimmäiseen kuuteen minuuttiin yrittämään ylivoimalla, mutta kummallakaan kertaa Lassi Lehtinen ei ollut yllätettävissä.

Ensimmäinen osuma nähtiin viisi ja puoli minuuttia ennen erätaukoa, kun slovakkilaituri Kristian Pospisil pääsi nokikkain Ville Kolppasen kanssa. Lukolla oli jo ennen maalia kaksi läpiajoa, mutta sekä Toni Koivisto et Mikko Petman epäonnistuivat yrityksissään.

Erä oli sekä torjuntojen että laukausten perusteella hieman Ilves-voittoinen, sillä tamperelaiset laukoivat kaksikymppisen aikana 18 kertaa, kun taas Lukolle kuteja kertyi 12. Ville Kolppanen joutui tositoimiin kahdeksan kertaa, kun taas Lehtiselle koppeja kertyi 11.

Ilves tuli tasoihin, kun toista erää oli pelattu vain 45 sekuntia. Tamperelaisten maalista vastasi Aleksi Elorinne, jonka rannelaukaus b-pisteen kaarelta sujahti Lehtisen selän taakse.

Ilves pääsi erän loppupuolella vielä ylivoimalle, mutta tälläkään kertaa tamperelaisten ylivoima ei tuottanut tulosta. Puolisen minuuttia ennen summeria pääsi Lukas Klok laukomaan suoraan Daniel Audetten tarjoilemasta poikittaissyötöstä, mutta Kolppanen sai venytettyä hanskansa eteen.

Kolmannen erän alkuun Lukko sai puolestaan mahdollisuuden maalintekoon ylivoimalla, mutta eipä raumalaisetkaan saaneet oikein mitään aikaiseksi.

Lukko väänsi väkisin voiton

Erää oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Lukon ylivoima-ase Robin Press ja Audette toimi. Press pamautti tavaramerkkimsä eli kovan lyöntilaukauksen suoraan syötöstä aivan tolpan juureen.

Viitisen minuuttia ennen erän loppua Pospisil pääsi laukomaan paluukiekon Kolppasen torjunnan jälkeen tyhjiin. Kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä toinen “slovakkiveljeksistä” eli Pavol Skalicky iski lopulisen ratkaisun toimittamalla kiekon tyhjään rysään.

– Viisi-viisi -pelissä pärjättiin ihan hyvin, mutta erikoistilanteissa hävittiin. Kaksi hyvää peliä pelattiin sarjan kärkeä vastaan. Yksi maali ottelua kohden ei vain riitä mihinkään. Töitä on vielä tehtävä, jotta olemme taas lauantaina iskussa, totesi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Maalit:

14.36 1-0 Kristian Pospisil
20.45 1-1 Aleksi Elorinne (Eemeli Suomi, Panu Mieho
47.02 2-1 Robin Press (Daniel Audette, Vili Saarijärvi) yv
55.06 3-1 Pospisil (Lukas Klok, Aleksi Saarela)
57.28 4-1 Pavol Skalicky (Pospisil) tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 11+11+11 = 33
Ville Kolppanen: 8+13+7= 28

Jäähyt:

Lukko: 4×2 min
Ilves: 3×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Jukurit – Ässät 0-7 (0-4, 0-1, 0-2)
JYP – Sport 4-5 vl (2-2, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Ratkaisija: Mika Partanen
Tappara – Pelicans 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Views: 106

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi