Lassi Lehtinen nollasi HPK:n – Harri Kainulainen puraisi omiaan

Pudotuspelikevät käyntiin

Torstaina käynnistyi pudotuspelien villi kortti -kierros eli “säälipleijarit”, ottelupareina olivat Lukko – HPK ja Pelicans – KooKoo. Ottelu päättyi vauhdikkaiden tilanteiden jälkeen Lukolle 3-0 (0-0, 2-0, 1-0).

– Tänään oli play off -henki, sillä ei kentällä mitään hirmuhienouksia nähty. Tiukkaa vääntämistä ja tasainen peli. HPK oli juuri niin vahva kuin odotimmekin. Joukkueessamme oli kolme nuorta poikaa, jotka pelasi elämänsä ensimmäisen play off -pelin ja pelasivat myös todella loistavasti, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserä oli todellakin vauhdikas, sillä se kesti ainoastaan puolisen tuntia. Erän alkuminuuteilla Matthew Abtille vihellettiin kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä. Lukko selvitti tuon kakkosen päästen jopa kertaalleen ylivoimahyökkäykseen, mutta Daniel Lebedeff torjui Arttu Ilomäen maalintekoyrityksen.

Lukko pääsi ylivoimalle kuusi sekuntia ennen erän loppua, kun Aleksi Mustonen sai kaksiminuuttisen kampituksesta.

Oma koira puraisi Kerhoa

Lukko siirtyi johtoon ottelun puolivälin tienoilla, kun Harri Kainulainen ohjasi Abtin laukauksen verkkoon. Näin HPK-kasvatti Kainulainen puraisi omiaan.

– Ennen meidän kenttää Päivärinnan porukka sai hyvän pyörityksen ja me sitten jatkoimme siitä. Kiekko meni sitten myös maaliin, taisin mä vähän sitä tuulettaa, sen mitä nyt selkärangasta lähti. Tänään pitää hoitaa perushommat hyvin, että huomenna ei jää ainakaan niistä kiinni, sillä seuraava peli tulee nopeasti, totesi Kainulainen.

Minuutti ennen erätaukoa Scott Pooley sivalsi kovaa ja tarkasti b-pisteeltä tuplaten Lukon johdon. Erässä vihellettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta ja ne kärsivät Lukon Miska Kukkonen sekä HPK:n Otto Latvala. Erä oli maalien lisäksi Lukko-merkkinen, sillä Lassi Lehtinen torjui ainoastaan neljä kertaa, kun taas Lebedeffille koppeja kertyi peräti 14.

Lassi Lehtinen iskussa

HPK pääsi kolmannen erän kolmannella minuutilla ylivoimaa, mutta kesti tuonkin Kukkosen saaman kaksiminuuttisen. Lukko ratkaisi pelin kolmisen minuuttia ennen loppua, kun Sebastian Repo vei kiekon tyhjään hämeenlinnalaismaaliin.

Lukko oli kuin uudestisyntynyt verrattuna runkosarjan kahteen viimeiseen otteluun, joissa HIFK ja Jukurit takoivat raumalaismaaliin peräti 11 kiekkoa. Torstai-iltana joukkueen alivoimapelaaminen silkkaa timattia, sillä joukkue blokkaili kiekkoja minkä ehti.

– Meiltä hyvä ensimmäinen erä, tasapainoista pelaamista molempiin suuntiin. Toisessa erässä Lukko pääsi vähän pelin päälle, eikä me saatu sitä pysäytettyä. Kolmanteen erään paransimme peliä, mutta ei riittänyt, totesi HPK:n käskijä Jarno Pikkarainen.

Maalit:
29.35 1-0 Harri Kainulainen (Matthew Abt, Thomas Gregoire)
38.47 2-0 Scott Pooley (Gregoire, Linus Nyman)
57.10 3-0 Sebastian Repo (Anrei Hakulinen, Arttu Ilomäki) tm

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 9+4+7 = 20
Daniel Lebedeff: 8+14+10 = 32

Jäähyt:

Lukko: 3×2 min
HPK: 3×2 min

Yleisöä:

2 231

Pelicans – KooKoo 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi