Lukon ylivoimapeli oli liikaa Adler Mannheimille

Kivikylän Areenalla saksalaisvieraita.

CHL jatkui Kivikylän Areenalla lauantaina, kun Lukko sai vastaansa saksalaisen Adler Mannheimin. Saksalaisjoukkuueen riveistä löytyi mm. kevään MM-kisoissa maaleja tehtailleet Markus Eisenschmid sekä Matthias Plachta. Joukkueen puolustuksessa luutivat puolestaan suomalaiset Joonas Lehtivuori ja Ilari Melart. Ottelu päättyi raumalaisten voittoon maalein 5-1 (0-0, 2-0, 3-1). Lukon pisterohmut olivat kaksi maalia tehnyt Arttu Ilomäki ja kolme syöttöpistettä itselleen merkkauttanut Scott Pooley.

Mannheim oli lähellä maalia, kun Matthias Plachta laukomaan ylivoimalla b-pisteen sisäkaarelta, mutta Lukon ja Samuel Jukurin onneksi tuo laukaus kilahti poikkiputkeen. Lukko sai jatkossa otetta kolmen ylivoimapelinsä myötä, mutta verkko ei Felix Brückmannin takana heilunut.

Toista erää oli pelattu 13 minuuttia, kun Arttu Ilomäki laukoi kahden miehen ylivoimalla kiekon sinne kuuluisaan ylämummoon. Ilomäki iski uudelleen minuutti myöhemmin ja tämäkin osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla. Mannheimilla oli erässä oli muutama maukas paikka, mutta Jukuri oli ohittamaton.

Joonas Lehtivuori toi ylivoimalla Mannheimin maalin päähän, kun toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Lukko kuittasi tuon osuman kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Sebastian Repo osui b-pisteiden välistä ja tämäkin raumalaismaali syntyi kahden miehen ylivoimalla. Puoli minuuttia myöhemmin Vili Saarijärvi yllätti Brückmannin jo neljännen kerran. Erää oli pelattu reilu seitsemän minuuttia, kun Linus Nyman lisäsi Mannheimin tuskaa laukomalla kiekon jo viidennen kerran saksalaisten verkkoon.

Maalit:

33.13 1-0 Arttu Ilomäki (Thomas Gregoire, Scott Pooley) yv2
34.19 2-0 Ilomäki (Gregoire, Pooley) yv2
41.31 2-1 Joonas Lehtivuori (Borna Rendulic) yv
44.22 3-1 Sebastian Repo (Lukas Nyman, Ilomäki) yv2
44.52 4-1 Vili Saarijärvi (Julius Mattila, Anrei Hakulinen) yv
47.20 5-1 Nyman (Matthew Abt, Pooley)

Torjunnat:

Samuel Jukuri: 4+14+
Felix Brückmann: 10+17+

Jäähyt:

Lukko:
Adler Mannheim:

Yleisöä:

981

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 90

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi