Lukko esitteli kolmannen polven pääsarjakiekkoilijan

Lukko sai perjantai-iltana orastavan tappioputkensa poikki, kun Vaasan Sport kaatui luvuin 3-2 ja (1-1, 0-0, 1-1, 1-0). Lukon jatkoaikasankariksi nousi Lauri Tukonen, jonka veto upposi vaasalaismaaliin.

Avauserässä nähtiin kaksi maalia ja ne syntyivät ensimmäisellä ja viimeisellä minuutilla. Sport teki tuon ensimmäisen, kun Lukko oli unohtanut Olavi Vauhkosen maalin kulmalle. Lukko kuittasi homman tasoihin, kun erää oli jäljellä 47 sekuntia. Raumalaisosumasta vastasi Toni Koivisto.

Lukko hallitsi erää Sportin osuman jälkeen ja siitä kertoo myös maalivahtien torjunnat, sillä Lukon Lassi Lehtinen selvisi kolmella, kun taas Jonathan Iilahti nappasi 10 koppia. Iilahden peli ei suuremmin vakuuttanut.

Jäähyjä, jäähyjä ja jäähyjä

Toinen erä oli jäähyjen sävyttämä ja siksi melkoisen sekava. Lukolle vihellettiin niitä kolme ja Sportille neljä, mutta molempien ylivoimapeli oli myös heikkoa ja erä jäi maalittomaksi.

Lehtinen torjui erässä kahdeksan kertaa ja Iilahdella koppeja oli puolestaan yhdeksän.

Nenonen iski ottelun jatkoille

Sport pääsi pelaamaan kolmannen erän neljännellä minuutilla ylivoimaa, mutta Lukko-puolustus kesti. Muutamaan otteeseen Aleksi Ainalin johtama yv-kenttä pyöritti hyvin. Pari minuuttia tuon jälkeen toisessa päässä tapahtui, kun Jyri Marttinen laukoi viivalta ja Koivisto ohjasi kiekon kulmalta toiseen kulmaan.

Ottelua oli jäljellä 40, kun sekuntia jolloin Markus Nenonen laukoi ottelun tasoihin ja näin mentiin jatkoajalle.

Tukonen ratkaisi

Jatkoajalla mentiin kovaa päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa iskeä voittomaali, mutta vasta 57 ennen sekuntia loppua se tuli, kun Lauri Tukosen veto upposi yläkulmaan. Raumalaisjoukkue pääsi tilanteessa kaksykköseen ja Peter Tiivola alusti Tukosen osuman. Kaikesta näki, että tuo osuma teki Tukoselle todella hyvää.

Lukon joukkueesta pitää erikseen mainita Konsta Mesikämmen, joka oli nyt toista kertaa kokoonpanossa, mutta perjantaina mies pelasi ensimmäiset minuuttinsa Liigaa. Mesikämmenestä pitää mainita myös se, että mies on kolmannen polven pääsarjakiekkoilija, sillä isä Roni ja isoisä Ilkka pelasivat myös aikanaan Liigaa ja Ilkka jo myös SM-Sarjaa.

– Meille tarjottiin tänään vähän enemmän kuin saatiin, mutta ei kelvannut. Nuorelle maalivahdille (Lehtinen) tuli hirveä alku, kun toinen pääsi ohjaamaan polvella kiekon verkkoon. Sitten vielä tuossa lopussa purku epäonnistui totaalisesti ja Nenonen pääsi tinttaamaan avopaikalta, mutta hienosti nuori mies kokosi itsensä. Nyt me tedetään, että meillä on kaksi hyvää maalivahtia. Peli on jossain kohtaa aina parempaa ja jossain huonompaan. Sarjataulukosta näkee miten meidän tarina kehittyy, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

Maalit:

0.48 0-1 Olavi Vauhkonen (Tommi Tikka, Markus Nenonen)
19.13 1-1 Toni Koivisto (Janne Keränen, Teemu Ramstedt)
47.07 2-1 Koivisto (Jyri Marttinen, Keränen)
59.20 2-2 Nenonen (Tikka, Joni Tuulola) im
64.03 3-2 Lauri Tukonen (Peter Tiivola, Janne Niskala)

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 3+8+6+5 = 22
Jonathan Iilahti: 10+9+2+3 = 23

Jäähyt:

Lukko: 7×2 min
Sport: 7×2 min

Yleisöä:

4 438

Kierroksen muut ottelut:

KalPa – Ässät 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
HPK – Tappara 2-5 (1-2, 1-3, 0-0)
KooKoo – Jukurit 4-2 (0-1, 3-0, 1-1)
Ilves – JYP 5-2 (4-0, 1-1, 0-1)
HIFK – TPS 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi