Liigan tuotanto siirtyy MTV:lle

Jääkiekon Liiga tulee näkymään entistä enemmän tulevalla kaudella myös MTV:n kanavilta, lähinnä C Morelta. MTV siirtyi Telian omistukseen viime talvena ja jo silloin oli odotettavissa, että jollain aikavälillä se tulee vaikuttamaan myös Liigan televisiointiin.

Ensimmäiset askelmerkit nähtiin jo loppukaudesta, kun C Moresta oli mahdollisuus lisämaksusta katsoa lähetyksiä. Tulevalla kaudella Liigan TV-tuotanto siirtyy Suomessa MTV:lle. Muutos on osa isompaa sisällöntuotannon keskittämistä uuteen TV/Media- liiketoimintayksikköön, johon kuuluvat MTV:n ja C Moren lisäksi Suomessa Telia TV ja Ruotsissa TV4 ja C More.

– Uudessa mediayksikössä yhdistyvät pohjoismaiset laadukkaat sisällöt ja yhteydet. Haluamme tarjota parhaat elämykset TV-ruuduilta. MTV:llä on vuosikymmenien kokemus eri urheilulajien televisioinnista ja tuottamisesta. Nyt kun MTV osana Telia Companya ottaa Liigan TV-tuotannosta vastuun, kiekkoviihteen katselukokemus paranee entisestään, Telia Finland toimitusjohtaja Heli Partanen iloitsee MTV:n tiedotteessa.

MTV:llä ja C Morella on pitkä kokemus jääkiekon televisioinnista. He ovat viime vuosina keskittyneet maajoukkueen peleihin ja miesten MM-kisoihin, mutta Liigaakin on MTV:n kanavilta tullut vuosien saatossa. Moni varttuneempi ihminen muistaa jo 90- luvulla lähetetyn Hockey Nightin ja C More vastasi muutaman vuoden liigakiekon lähettämisestä.

– Telia on nostanut Liigan katselukokemuksen uudelle tasolle ja tuonut edelläkävijänä uusia tapoja koko Suomen rakastaman urheilulajin seuraamiseen. On mahtavaa, että pääsemme nyt valjastamaan koko TV- ja mediaosaamisemme Liiga- näkyvyyden ja -ilmiön kasvattamiseksi. Suomen suurimpana kaupallisena TV-yhtiönä haluamme olla ykkösiä kaikessa, mitä teemma ja tavoitteemme on, että Liigasta tulee yhä suurempi, MTV Oy:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen toteuttaa tiedotteessa.

Vielä tässä vaiheessa Telia eikä MTV kerro, millä tavalla Liigatuotetta tulevaisuudessa myydään katsojille. Paketeista kerrotaan tiedotteen mukaan lähempänä kauden alkua. Keväällä Liigatuotteen ostaminen oli mahdollista C Moressa ainoastaan Telian ja C Moren asiakkaille.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi