L’Equipe: Evra joutui seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi

Ranskalainen entinen jalkapallotähti Patrice Evra paljastaa tuoreessa, 28. lokakuuta ilmestyvässä elämänkerrassaan Rakastan tätä peliä, joutuneensa 13-vuotiaana seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Asiasta ensimmäisenä uutisoi The Times.

Peliurallaan muun muassa Manchester Unitedia, Juventusta ja Monacoa edustanut puolustaja joutui rehtorinsa hyväksikäyttämäksi käydessään uutta kouluaan. Hänen koulunsa oli eri paikkakunnalla kuin kotinsa ja rehtori majoitti Evran luoksensa kolmeksi yöksi viikossa, jotta hänen ei tarvitsisi matkustella uuden koulunsa ja kotipaikkakuntansa Ulisin väliä.

Evra ei kehdannut puhua tapauksesta kenellekään, hän jopa valehteli poliisille asiasta, joka soitti ranskalaistähdelle tämän ollessa 24-vuotias. Myöskään hänen äitinsä ei tiennyt tapauksesta mitään ennen kuin tähtipuolustaja kertoi äidilleen vähän aikaa sitten.

– On selvää, että hän olisi tuhoutunut, jos olisi saanut tietää siitä. Se olisi ollut vaikeaa hänelle. Kyllä hän ymmärsi jotain olevan pielessä, kun en halunnut enää yöpyä rehtorin luona, Evra kertoo L’Equipen mukaan.

Ranskalaistähti oli oikeassa siitä, miten äiti reagoisi tietoon.

– Se oli shokki hänelle. Hän tunsi paljon vihaa ja oli hyvin pahoillaan tapahtuneesta. Äiti sanoi, että älä laita sitä kirjaan, koska se on yksityinen asia. Hän kuitenkin ymmärsi, kun kerroin, että en tee sitä itseni, vaan muiden lasten vuoksi, Evra toteaa.

Pitkän ja menestyksekkään jalkapallouran pelannut Evra lopetti pelaamisen vuonna 2018. Hänen viimeinen seurajoukkueensa oli Englannin Valioliigassa pelaava West Ham United. Pisimmän ajan hän vietti Manchester Unitedissa, jota edusti vuodesta 2006 aina vuoteen 2014 saakka.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi