Leijonat voitti sisukkaan Saksan ja pelaa jälleen finaalissa

Suomi voitti Saksan MM-kisojen välierässä maalein 2-1 (2-0, 0-1, 0-0). Ottelun suurin Leijona-sankari oli 27 kertaa torjunut Jussi Olkinuora.

– Saksa oli tänään erittäin hyvä, eka erä oli meidän ja toka heidän. Meidän piti pysyä kiekossa enemmän, mutta Saksa osasi lukea meidän peliä. Olemme kuitenkin sitkeitä, Olemme varmasti huomenna valmiita, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen CMorella.

Erää oli pelattu 14 minuuttia, kun Iiro Pakarinen laukoi Leijonat johtoon Anton Lundellin esityöstä. Suomi oli tullut täysilukuiseksi vajaa minuutti ennen Pakarisen osumaa. Avausosuma upposi helponlaisesti Mathias Niederbergerin selän taakse. Minuutti ennen loppua Hannes Björninen oli täysin yksin maalin edessä ja paikan saatuaan mies latasi kiekon Niederbergerin ohi. Maaliin esityön teki Marko Anttila, joka voitti kamppailun laidalla.

– Ihan hyvä ensimmäinen erä meiltä, vähän oli asemasotaa. Yritimme pysyä kiekossa. Jatkossa pitää puolustaa hyvin ja laittaa paikoista sisään, paalutti Jere Sallinen CMorella.

Erää oli pelattu 11 minuuttia, kun Matthias Plachta toi Saksan ylivoimalla peliin mukaan. Saksa uuden ylivoimamahdollisuuden pari minuuttia myöhemmin, mutta nyt Jussi Olkinuora ja puolustus selvittivät tilanteen. Toinen erä oli kaksijakoinen, sillä ensimmäinen kymppi täysin Suomen, mutta sitten homma kääntyi päänlaelleen.

– Tasaista vääntöä oli, mutta kaveri pääsi tekemään ylivoimamaalin, totesi Niko Ojamäki CMorella.

Kolmannen erän alku Saksan totaalista hallintaa, mutta sitten erän puolivälissä ylivoimapelin jälkeen Leijonatkin saivat hieman juonesta kiinni. Saksa hukkasi todella monta huippupaikkaa ja pari vielä viimeisen kahden minuutin aikana. Erää oli jäljellä 17 sekuntai Markus Eisenschimdille tuomittiin kahden minuutin rangasitus poikittaisesta mailasta, mutta samasta tilanteesta Atte Ohtamaan sai kakkosen sukeltamisesta.

– Hyvä, että saatiin voitto. Ei missään mielessä ollut helppo homma. Puolustimme tänään hyvin. Vähän on perhosia vatsassa, kun huomenna on mahdollisuus voittaa MM-kultaa. Tänään oli sellainen tuijotuskilpailu ja me voitimme sen, totesi Petri Kontiola CMorella.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi