Leijonat tyrmäsi Sebastian Ahon johdolla Yhdysvallat

Leijonat löysi tiistaina tehonsa sunnuntaisen Saksa-pettymyksensä jälkeen. Yhdysvallat kaatui Suomen käsittelyssä peräti 6-2 (2-0, 1-0, 3-2). Suomen pelit jatkuvat torstain puolivälierässä ja siinä vastaan asettuu Sveitsi.

Ottelun alku oli tunnustelevaa peliä eikä maalipaikoilla juurikaan herkuteltu. Miika Koivistolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Tuon alivoiman Leijonapuolustus taisteli yhdessä luotettavan maalivahtinsa Harri Säterin avustuksella.

Hieman Koiviston jäähyn päättymisen jälkeen Patrick Kanella oli hyvä paikka viedä yhdysvaltalaiset johtoon, mutta tuossakin tilanteessa Säteri oli etevämpi. Erä oli edennyt hieman yli puolenvälin, kun Sebastian Aho yllätti Keith Kinkaidin miinuskulmasta.

Kolmisen minuuttia ennen erätaukoa Sebastian Aho -show pyöri taas. Tällä kertaa Carolinan mies tuikkasi irtopalan maalinedustalta ohi Kinkaidin, joka torjui erässä 10 kertaa. Säteri puolestaan ehti kiekon tielle peräti 15 kertaa.

– Ekassa vähän pomppi, mutta aina kannattaa yrittää, totesi Aho ensimmäisestä maalistaan MTV:n haastattelussa.

Harri Säteri Leijonien tuki ja turva

Toisen erän alkuun Suomi tappoi jälleen alivoiman, mutta eka kymppi oli kyllä melko selvää yhdysvaltalaispainostusta. Säteri kuitenkin kesti Leijonien maalilla. Kertaalleen Mikko Rantanen ryhmineen sai hyvän mylläkän myös Kinkaidin eteen, mutta tulosta ei tullut.

Toisessakaan erässä ei jääty ilman maalia. Tuosta piti huolen Rantanen, joka nosti rystyltä Kinkaidin eteensä torjuman kiekon verkkoon. Rantasen maalista huolimatta suomalaishahmo erässä oli Säteri, sillä hän antoi Leijonille mahdollisuuden.

– Hyvin tässä on viihdytty, kun kamppailututilanteissa annetaan ja otetaan, sanaili Juuso Riikola MTV:n haastattelussa.

Sebastian Aho lopetti USAn pyristelyt

Päätöserän kahdeksannella minuutilla Leijonat lisäsi johtoaan, kun oli Marko Anttilan vuoro onnistua lähietäisyydeltä. Yhdysvallat oli tullut puolisen minuuttia ennen osumaa täysilukuiseksi.

Yhdysvallat rikkoi Säterin nollan, kun kolmatta erää oli pelattu noin 11 ja puoli minuuttia. Maalista vastasi joukkueen suurin tähti Patrick Kane, joka laukoi tarkasti b-pisteeltä yläkulmaan.

Kuutisen minuuttia ennen loppua Leijonat iski jo viidennen maalinsa. Tällä kertaa viimeistelijänä toimi Kasperi Kapanen, joka nappasi irtokiekon ja painoi sen etukulmasta sisään. Vajaa minuutti myöhemmin Yhdysvallat kavensi, Derek Ryan nosti kiekon verkkoon.
Kolmisen minuuttia ennen loppua Aho laittoi ottelulle pisteen toimittamalla kiekon tyhjään maaliin. Maali oli Aholle ottelun kolmas ja samalla se merkitsi sitä, että mies nousi Petri Kontiolan ja Saku Koivun edelle yksien mm-kisojen pistepörssissä.

Tällä voitolla Suomi varmisti lohkovoittonsa ja saa torstaisessa puolivälierässä vastaansa Sveitsin.

– Positiiviset ajatukset, pelattiin hyvää lätkää sekä puolustettiin aktiivisesti. Kaikkkea tästä ryhmästä ei ole vielä saatu irti. Onneksi vielä ei tarvitse siirtyä Kööpenhaminaan, meillä on hyvä olla täällä, paalutti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

10.17 1-0 Sebastian Aho (Veli-Matti Savinainen)
17.15 2-0 Aho (Nutivaara)
37.51 3-0 Mikko Rantanen (Nutivaara, Markus Granlund)
47.42 4-0 Marko Anttila (Sakari Manninen)
51.33 4-1 Patrick Kane (Charles McAvoy)
53.57 5-1 Kasperi Kapanen (Eeli Tolvanen, Savinainen) yv
54.44 5-2 Derek Ryan (Kane, Chris Kreider)
56.45 6-2 Aho (Tommi Kivistö) t m

Torjunnat:

Harri Säteri: 15+8+12 = 35
Keith Kinkaid: 10+11+9 = 30

Jäähyt:

Suomi: 4×2 min
USA: 5×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi