Leijonat törmäsi Simon Hrubeciin

Leijonat kärsi tappion Nordenskiöldin hallissa pelatussa Sveitsin EHT-turnauksen avausottelussa Tsekille maalein 2-3 (0-2, 0-0, 2-1). Tshekin suuri sankari oli 30 kertaa torjunut Simon Hrubec. Viikonloppuna turnaus jatkuu Sveitsissä.

– Olen tyytyväinen viidellä viittä vastaan peliin, mutta erikoistilanteet eivät tänään toimineet, mutta joukkueessa oli tänään hyvä energisyys, paalutti päävalmentaja Jukka Jalonen.

Avauserä oli vanhentunut vain viitisen minuuttia, kun Kari Jalosen luotsaama Tshekki oli iskenyt jo kertaalleen sekä yli- että alivoimalla. Ylivoimaali syntyi kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Matej Stransky pääsi ohjaamaan kiekon neliön keskeltä Emil Larmin selän taakse. Tuosta meni pari minuuttia, kun Ondrej Beranek karkasi läpiajoon kesken Leijonien ylivoiman ja tuon päätteeksi mies laukoi kiekon verkkoon.

– Oli tosi hyvä fiilis valmistautuessani uran ekaan maaotteluun. Alivoimamaali harmittaa, totesi Topi Niemelä Discoveryllä

Simon Hrubec oli muuri

Toista erää oli pelattu ainoastaan kolme minuuttia, kun Leijonilla oli ollut jo kaksi erinomaista maalipaikkaa. Ensin Sami Niku laukoi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi tolppaan. Hetki tuosta ja Joonas Kemppainen pääsi hyvän karvauksen jälkeen nokikkain Simon Hrubecin kanssa, mutta niin vain kiekko jäi jonnekin Hrubecin suojiin. Ennen erän puoltaväliä Suomella oli kolmen minuutin hyökkäysjaksoTshekin päädyssä, mutta laukaukset uupuivat. Tuo jakso päättyi Martin Jandusin ottamaan kiinnipitämisjäähyyn. Ylivoiman loppuhetkillä Iiro Pakarinen oli sellaisessa muutaman tuhannen euron paikassa, mutta niin vain Hrubec pääsi tekemään todellisen ryöstön eikä maalia syntynyt. Jotain erästä kertoo se, että Larmi merkittiin vain yksi torjunta, kun taas Hrubec oli puolestaan täystyöllistetty 14 kopillaan.

– Olimme mielestäni jo ekassa erässä hyviä takaiskuista huolimatta. Tokassa oli paikkoja, mutta ei ihan osunut siihen oikeaan ruutuu. Tshekki on aina kova vastaiskujoukkue, paalutti Mikael Ruohomaa.

Pomppumaalilla peliin mukaan

Kolmannen erän puolivälissä Leijonilla oli kaikki taivaankappaleet kohdillaan sekä lisäksi mukana oli myös rutkasti onnea, kun Elmeri Eronen laukoi tulisen lämärin yläkaarelta kohti maalia. Tuon laukauksen jälkeen kiekko ponnahti Hrubecin kilvestä korkeuksiin pudoten lopulta maaliin. Kolmisen minuuttia ennen loppua Leijonille tuli lunta tupaan, kun David Tomasek vei Tshekin kahden maalin karkumatkalle. Suomi tuli maalin päähän puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Joonas Kemppainen ohjasi Sami Lepistön viivalaukauksen verkkoon. Teemu Hartikaisella oli maalipaikka vielä sekunti ennen loppua, mutta ei uponnut.

– Meillä oli hyviä paikkoja ja oltiin jopa parempia, mutta ei vain saatu paikoista sisään. Tshekillä oli alussa kaksi paikkaa ja niistä ne teki kaksi maalia. Meidän olisi pitänyt saada enemmän trafiikkia maalille. Ihan hyvin mä pysyin vielä vauhdissa mukana, totesi kentän vanhin pelaaja Sami Lepistö Discoverylle,

Maalit:

3.09 0-1 Matej Stransky (Filip Chlapik, Michael Spacek) yv
5.15 0-2 Ondrej Beranek (Jiri Cernoch, Martin Jandus) av
49.31 1-2 Elmeri Eronen (Toni Rajala, Arttu Ruotsalainen)
57.05 1-3 David Tomasek (Jan Kastalek, Spacek)
58.31 2-3 Joonas Kemppainen (Sami Lepistö, Teemu Hartikainen) im

Torjunnat:

Emil Larmi: 5+1+6 = 12
Simon Hrubec: 8+14+8 = 30

Jäähyt:

Suomi: 3×2 min
Tshekki: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi