Leijonat törmäsi muuriin nimeltä Mathias Niederberger

Suomi koki kirvelevän jatkoaikatappion Saksalle numeroin 2-3 (1-0, 0-2, 1-0, 0-1). Leijonilla on vielä mahdollisuus lohkovoittoon, mutta se edellyttää voittoa Yhdysvalloista.

Suomi aloitti jälleen nopeasti, sillä Eeli Tolvanen pujotteli koko kentän läpi ja lopuksi napautti kiekon Mathias Niederbergerin selän taakse. Ottelu oli vanhentunut tuossa vaiheessa vain vajaat kaksi ja puoli minuuttia.

Suomella oli useampikin paikka tuon Tolvasen osuman jälkeen lisätä johtoa, mutta kiekkoa ei saatu verkkoon. Saksa sai juonesta viitisen minuuttia ennen erätaukoa luoden muutaman hyvänpaikan Ville Husson maalille.

Leijonat pääsi yrittämään erän lopulla vielä ylivoimalla, mutta eipä tuolla kertaa saatu kiekkoa ohi Niederbergerin, joka torjui erässä kymmenen kertaa. Husso puolestaan selvisi kahdella kopilla.

– Tuntuu ihan hyvältä. Siinä jäi ihan kivasti aikaa, joten päätin ampua, kommentoi Eeli Tolvanen maaliaan.

Saksa tuli rinnalle ja ohi

Leijonat pääsi toisen erän alkuun toistamiseen ylivoimalle, mutta tulos oli sama kuin avauserässäkin. Saksa onnistui tasoittamaan, kun kuutisen minuuttia erää oli takana. Frederik Tiffels onnistui ohjamaan flipperikiekon verkkoon.

Suomelle vihellettiin erän toisella kympillä kaksi jäähyä, mutta ne molemmat Leijonalauma selvitti. Molempien aikana Suomella oli myös paikkansa tehdä alivoimamaali, mutta ei tällä kertaa onnistunut. Reilu minuutti ennen erätaukoa Saksa siirtyi johtoon. Maalista vastasi päävalmentaja Uwe Kruppin poika Björn.

Suomi vei, Saksa vikisi

Mikko Rantanen heti kolmannen erän alkuun yrittämään kahdesti maalin kulmalta, mutta Niederbergerin maali pysyi ohittamattomana. Saksa oli ekat neljä minuuttia totaalisessa pyörityksessä.

Erä oli myös jatkossa samanlaista yhteenmaaliin pelaamista, mutta kiekkoa ei saatu edelleenkään millään konstilla saksalaismaaliin. Leijonat sai ylivoimamahdollisuuden vajaa neljä minuuttia ennen loppua. Tuon miesylivoiman aikana Mikael Granlund pamautti jo kertaalleen tolppaan, mutta sitten pari minuuttia ennen loppua Granlund syötti Sebastian Aho pamautti pelin tasoihin.

Saksa oli erän loppuhetkillä jo aivan puhki, mutta voittomaalia Suomi ei onnistunut enää väsäämään, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata kaksi minuuttia, ennen kuin ratkaisu nähtiin ja sen iski Saksan Markus Eisenschmid. Eisenschmid pääsi yhdessä Dominik Kahunin kanssa vastahyökkäykseen ja niin Husso oli ohitettu. Ennen Saksan osumaa Kasperi Kapanen oli nokikkain Niederbergerin kanssa, mutta hänen yrityksensä meni ohi ja sen seurauksena saksalaisparivaljakko pääsi vastahyökkäykseen.

– Eilisillan peli teki tästä illasta haastavan. Meillä oli tänäänkin ihan tarpeeksi paikkoja tappaa peli.Uskon, että pelaajat yrittävät tosissaan, paalutti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Takkiin tuli, hallitsimme peliä, mutta näin tällä kertaa, sanaili puolestaan kapteeni Mikael Granlund.

Maalit:

2.26 0-1 Eeli Tolvanen (Juuso Riikola)
25.56 1-1 Frederik Tiffels (Yannick Seidenberg, Marc Michaelis)
38.48 2-1 Björn Krupp (Patrick Hager, Markus Eisenschmid)
57.54 2-2 Sebastian Aho (Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen)
62.00 3-2 Eisenschmid (Dominik Kahun)

Torjunnat:

Mathias Niederberger: 10+14+12+0 = 36
Ville Husso: 2+4+6+0 = 12

Jäähyt:

Saksa: 3×2 min
Suomi: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi