Leijonat kohtaa Norjan – Manner vaatii maalintekoon tehokkuutta

Suomen pelit jatkuvat tiistaina, kun Leijonat kohtaa iltaottelussa Arena Rigassa Norjan. Molemmilla joukkueilla on alla kaksi ottelua, joista tuloksena ovat voitto ja tappio. Suomi voitti USA:n ja kärsi tappion Kazakstanille, kun taas Norjan saldo on tappio Saksalle ja voitto Italiasta.

– Pelattiin hyvin Kazakstania vastaan, mutta viimeinen silaus ja tehokkuus maalinteossa jäi piippuun. Siitä pelistä yritetään ottaa mukaan hyvät asiat, jotka ovat kova asenne, työmäärä ja kamppailuhalukkuus, Leijonien valmennusryhmän jäsen Mikko Manner kertoo.

Sunnuntain kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi jo olleensa joukkueensa peli-ilmeeseen tyytyväinen eikä löytänyt muuta moitetta kuin tehottomuus, jonka jokainen katsojakin näki, kun 51 laukausta ammuttiin kohti Kazakstanin maalivahtia.

Norjaa vastaan tehokkuutta on löydyttävä, mikäli pistesaldoa Suomi mielii kohottamaan. Pelatun kahden ottelun pistesaalis on neljä pistettä, joka oikeuttaa tällä hetkellä neljänteen sijaan. Resepti pistesaaliin kartuttamiseksi on valmiina.

– Meidän täytyy tehostaa maalintekoon liittyviä juttuja, saada enemmän äijiä sinne maalille ja luottaa siihen, että se tehokkuus sieltä löytyy, Manner toteaa.

Vaikka joukkueen pelaaminen oli sunnuntaina hyvää ja maalipaikkoja saatiin luotua, täytyy siihen silti pistää entistä enemmän paukkuja ja Mannerilla on selkeä näkemys siitä, kuinka se tehokkuus maalintekemiseen löytyy.

– Hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisessa, kun kiekkoa pelataan viivaan, täytyy kahden pelaajan mennä nopeammin maalille. Nyt meillä on hyvin ollut yksi äijä siellä maalilla, mutta sen toisen äijän pitää päästä nopeammin sinne ylittämään keskilinja, Manner analysoi.

– Kun aina ei pysty ampumaan viivasta ykkösellä, vaikka haluttaisiin. Pakit joutuvat pelaamaan pakki pakkia, niin olisi molemmilla tolpilla äijä valmiina. Molari ei näkisi, kun kuti lähtee. Sitten saataisiin sitä kolmatta hyökkääjää, joka on syöttänyt sen kiekon viivaan, saataisiin sitä tulemaan niille irtokiekoille ja saisimme painetta sinne maalille vähän paremmaksi.

Teesit tehokkuuden löytämiseksi on selvillä, toteutus nähdään illalla, kun Leijonat kohtaa Norjan. Suomelle voitto ottelusta olisi tärkeä, vaikka sarjataulukossa takaa löytyvätkin vielä kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Kanada ja Yhdysvallat.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi