Leijonakapteeni kopin tunnelmasta “Aika hiljaista siellä oli”

Suomi pelasi erinomaiset kisat, ollen maalin päässä maailmanmestaruudesta. Pieni virhe jatkoajalla kostautui ja Kanada pääsi kahdella yhtä vastaan eikä kisojen All Stars-maalivahdiksi valittu Jussi Olkinuora mahtanut tuolle osumalle mitään. Lopputulos harmitti pelaajia, mutta hyvääkin nähtiin.

– Olimme todella lähellä voittoa. Olen todella ylpeä koko joukkueesta, pelaajista, valmentajista ja huollosta. Tällä hetkellä ei ole kivaa. Jatkoaikapelit ovat yhden maalin pelejä ja me nyt hävisimme väärän sellaisen, Leijonakapteeni Marko Anttila totesi.

Ottelun jälkeen kentällä nähtiin pettyneitä pelaajia, joka on erittäin ymmärrettävää tällaisen ottelun jälkeen. Maailmanmestaruus oli todella lähellä ja se lipesi ikävällä tavalla käsistä. Kapteeni Anttilan mukaan pukukopissa ei ollut kovin hilpeä tunnelma.

– Aika hiljaista siellä oli. Kyllähän siellä muutama sana tuli sanottua. Lähinnä siitä, kuinka jokainen pelaaja toi itsensä tuohon joukkueeseen joukkuehengen puolesta. Se on kuitenkin meidän vahvuutemme näissä turnauksissa, Anttila paljasti.

Päävalmentaja Jukka Jalonenkaan ei kovin iloisella päällä ymmärrettävästi ollut, mutta joukkueen vieminen loppuotteluun ja maalin päähän mestaruudesta, antoivat valoa pimeyden keskellä.

– Jos pääsee pelaamaan kultamitalista ja antaa siinäkin itselleen sauman voittaa, kyllä siinä täytyy aika iloinen olla joukkueen tekemisestä ja suorittamisesta ylipäätänsä, Jalonen tokaisi.

Kun Leijonien pelaamista katsoo koko turnauksen mittakaavalla, ei kovin pettynyt siihen tulokseen voi olla, vaikka turnauksen viimeisen ottelun häviäminen syö valtavasti miestä, niin kotikatsomoissa kuin Leijonien pukukopissa.

– Kymmeneen peliin ei tullut yhtään tappiota varsinaisella peliajalla. Kyllä se on huikea suoritus ja olen ylpeä koko joukkueesta, johtoryhmästä ja koko tiimistä, Jalonen kehui.

-Totta kai tällä hetkellä tuntuu pahalta ja oma aikansa menee, että tästä palautuu henkisesti. äärettömän kova sitoutunut joukkue. Meitä vastaan ei ole helppo pelata ja meidät on vaikea voittaa, kuten tänäänkin nähtiin.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi