Latvala lähtee lauantaihin 20 sekunnin takamatkalta

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Jyväskylän MM-rallin ensimmäinen täysi päivä päättyi virolaisjuhliin Ott Tänakin pitäessä kärkipaikkaa. Toyota-kuljettajan ero rallissa toisena olevaan Citroënin Mads Östbergiin oli 5.8 sekuntia. Kokonaiskilpailussa kolmantena 23.1 sekunnin päässä Tänakin tallikaveri Jari-Matti Latvala.

– Rento olo on, ihan hyvä fiilis. Ollaanhan me 23 sekuntia perässä Tänakia ja hän on ajanut erittäin kovaa, ei voi muuta sanoa. Lähtökohta ei ollut helppo tähän kilpailuun ja siihen nähden, että olen pystynyt pitämään tämän tilanteen tässä ja pysymään kolmantena, niin olen ihan tyytyväinen, Latvala totesi.

Aamulla Latvala jäi ensimmäisellä pätkällä Moksissa jonkun verran Tänakille, mutta se erikoiskoe ei mennyt mieheltä ihan suunnitelmien mukaan ja ote oli turhan varovainen. Sen jälkeen tahti hieman koheni ja ero rupesi supistumaan, kunnes sitten päivähuollon jälkeen Oittilassa taas tuli kymmenisen sekuntia yhtäkkiä takkiin.

– Oittilassa tuli joku yhdeksän sekuntia ja se johtui siitä, että yritin ajaa sen pikkutien nätisti ja yrittää välttää kiviä, pitää auto urassa, mutta se meni vähän pieleen ehkä. Olisi pitänyt yrittää enemmän, Latvala analysoi.

Ero kilpailun kärkeen on jo melko kova, mutta ei missään nimessä mahdoton tehtävä. Hieman nouseminen kolmannelta sijalta ylöspäin saattaisi tarvita isompia voimia ja teknisiä murheita edessä ajaville.

– Jos ihan lähdetään ajamalla ottamaan kiinni, niin ei se helppoa ole. Siinä on kuitenkin kova kilpailu pojilla ja sitten jos tapahtuu jotain virheitä, niin pitää olla heti hengittämässä niskaan niin sanotusti, Latvala arvioi.

Jos Latvalan tilanne on vielä siedettävällä tasolla ja mahdollisuudet voittoon ovat yhä olemassa, niin täysin samaa ei voi sanoa M-Sportilla ajavasta Teemu Sunisesta, joka tipahti iltapäivän pätkien aikana viidenneksi ja ero kärkeen kasvoi peräti 46.1 sekuntiin. Tuusulalainen voidaan jo tässä vaiheessa laskea ulos voittotaistelusta.

– Haasteita on riittänyt. Pojat on mennyt kovaa ja itse koittanut parhaani, mutta aivan ei ole vauhti riittänyt. Tiimissä ollaan ykkösenä, mutta se ei ihan riitä itselleni, Suninen harmitteli.

Kilpailun kolmas suomalainen, Esapekka Lappi joutui aamulla antamaan ajassa eteen liian paljon sammutettuaan autonsa ensimmäisellä erikoiskokeella. Siitä ylipääseminen meni koko aamupäivä, mutta rentous alkoi sitten pikku hiljaa löytyä iltapäivällä.

– Ei se kovin kummoinen ollut meidän osalta. Aamu lähti vähän huonosti liikkeelle, tuli oma moka ja sammutin. Sitten oli vähän vaikeuksia saada pakkia ja käyntiin edes autoa. Sitten vaikka kuinka yritti, niin ei tullut oikein aikoja, Lappi valitteli.

Parannusta tuli sitten iltapäivää kohti, kun päivähuollossa löytyi keskuslukituksesta vika eikä hydrauliikka ollut toiminut hänen Toyotassaan kunnolla. Parempia aikoja alkoikin sitten syntymään kohti, vaikka pohja-aikoihin ei vielä Lappi yltänytkään.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Toyota Gazoo Racing WRC, Hannu Kumpulainen

Views: 426

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi