Teemu Tallberg mursi Lassi Lehtisen muurin

Lassi Lehtinen valmiina ennätysjahtiin.

Lauantaina liigakierroksen huippukamppailu pelattiin Raumalla, kun HIFK luisteli Lukon vieraaksi Kivikylän Areenalle. Lassi Lehtinen jatkoi pelissä nollaputkiennätysjahtiaan. Tuo ennätys oli ennen lauantaita 27 minuutin päässä. Ennätystä ei tullut, mutta nappasi pisteet maalein 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).

– HIFK oli tänään todella hyvä ja varsinkin siinä alussa.Mulla oli kokoajan vahva luotto siihen, että saamme riittävän energian voittoon asti. Lassi oli taas meidän paras pelaaja. Peli oli tänään hyvätasoinen ja onneksi se kääntyi meille. Lassi pelasi siis tänäänkin hyvän pelin ja nyt sitten uutta putkea hakemaan, paalutti Lukko-luotsi Pekka Virta.

Kärppien Justus Annunen piti syksyllä 2019 maalinsa puhtaana peräti 302,05. Ensimmäisen erän ainoat tilastomerkinnät olivat kolme kaksiminuuttista. Jäähyistä Lukolle vihellettiin kaksi. Lehtinen torjui erässä kahdeksan kertaa ja Niilo Halonen puolestaan.

Pelatun erän jälkeen jälkeen Lehtisen nollaputki näyttää lukemaa 295,11 minuuttia eli seitsemisen minuuttia vielä maali puhtaana, niin se on siinä.

296,48

Jahti päättyi, kun toista erää oli pelattu minuutti ja 37 sekuntia, sillä tuossa ajassa Teemu Tallberg onnistui yllättämään Lehtisen. Näin Lukko-vahdin nollaputki kesti 296,48 minuuttia. Lukko tuli tasoihin, kun ottelu oli juuri ylittänyt puolivälinsä. Sebastian Repo viimeisteli Daniel Audetten hienon esityön jälkeen.

Maalien lisäksi erässä kirjattiin vain yksi kahden minuutin rangaistus ja sen kärsi Lukko väärästä vaihdosta. Lehtinen torjui erässä kahdeksan kertaa, kun taas Haloselle koppeja kertyi 10.

Niilo Halosen yksi virhe ratkaisi

Kolmannen erän ensimmäisen kympin aikana HIFK:n kultakypärällä Anton Lundellilla oli kertaalleen jo lähes avoin maali edessään, mutta ei vain mennyt kiekko sisään.

Kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua Aleksi Saarela karkasi läpiajoon, mutta kiekko karkaa Halosen ulottuville. Tilanne ei kuitenkaan päättynyt siihen, vaan Halonen purki kiekon suoraan Heikki Liedeksen lapaan, joka puolestaan painoi kiekon tyhjään maaliin.

Kolmisen minuuttia myöhemmin Pavol Skalicky pääsi nokikkain Halosen nostaen kiekon kolmannen kerran verkkoon. Halonen torjui HIFK:n maalilla hienosti lähes koko ottelun, mutta sitten yksi pieni virhe ja siitä sitten Heikki Liedes napautti voittomaalin.

Maalit:

21.37 0-1 Teemu Tallberg (Ville Leskinen, Alex Broadhurst)
30.05 1-1 Sebastian Repo (Daniel Audette, Roni Sevänen)
53.21 2-1 Heikki Liedes
56.07 3-1 Pavol Skalicky (Robin Press, Eetu Koivistoinen) sr

Torjunnat:

Lassi Lehtinen: 8+ 8+11 = 27
Niilo Halonen: 5+10+6 = 21

Jäähyt:

Lukko: 6×2 min
HIFK: 2×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Ilves – SaiPa 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
KalPa – Sport alkaa klo 18.30

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola
Kuva: Jouni Mikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi