Lassi Lehtinen nollasi SaiPan

Sebastian Repo (#92) yrittää löytää siniviivalta syöttöpaikkaa. (kuva: Jouni Mikola)

Lukko pyöritti lauantaina Kivikylän Areenalla SaiPasta selvän voiton maalein 8-0 (2-0, 3-0, 3-0). Ottelun hahmot olivat kolme pistettä rohmunneet Eetu Koivistoinen (2+1), Justin Danforth (1+2) ja Linus Nyman (1+2).

– Tunnustus pelaajille, sillä olimme valmistautuneet hyvin. Näissä peleissä pitää vaatimustason olla korkea, sanaili Lukko-luotsi Pekka Virta.

Avauserä oli täydellistä Lukon dominointia, sillä Lassi Lehtinen joutui puuttumaan peliin vain kuudesti, kun taas virkaveli Karolus Kaarlehto ehti kiekon tielle peräti 16 kertaa. SaiPa onnistui erässä laukomaan kerran poikkiputkeen, mutta sen lähemmäs lappeenrantalaiset eivät päässeet.

Lukko onnistui erässä kahdesti, kun ensin Sebastian Repo kaivoi irtokiekon ylivoimalla verkkoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin ja Eetu Koivistoinen yllätti vuorostaan Kaarlehdon.

Linus Nyman erän tehomies

Toinenkin erä oli selvää Lukon hallintaa, mutta ensimmäinen paikka siunaantui SaiPalla, kun Topi Piipponen pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta SaiPan avausosumaa. Lehtinen kuitenkin torjui Piipposen yrityksen.

Jatkossa erää hallitsikin sitten Lukko, ja Kaarlehto sai kaivaa kiekon kolmesti verkosta. Maalinteossa onnistuivat vuorollaan Ponthus Westerholm, Koivistoinen sekä Linus Nyman.

Lukko ei antanut armoa

SaiPa pääsi heti kolmannen erän alkuun ylivoimalle, mutta tuosta Lukko selvisi. Tuon jälkeen peli oli pitkään pelkkää pelailua.

Erää oli jäljellä noin seitsemän ja puoli minuuttia, kun Kristian Pospisil pääsi laukomaan avoimesta paikasta kiekon lähes tyhjään lappeenrantalaismaaliin. Tuon jälkeen Lukko osui vielä kahdesti, kun kahden viimeisen minuutin aikana onnistuivat Tarmo Reunanen ja Justin Danforth.

– Joukkue tekee kaikkensa, mutta tänään se ei riittänyt. Yrittämisestä tänään ei jäänyt kiinni, totesi SaiPan vastuuvalmentaja Tero Lehterä.

Nollapeli oli Lehtiselle jo kauden kolmas. Lukon maalivahtiosaston toinen mies eli Oskari Setänen on puolestaan onnistunut pitämään nollan jo viidessä pelaamassaan ottelussaan.