Lasse Kurronen jatkaa naisten Salibandymaajoukkueen päävalmentajana

Suomen naiset MM-hopealle viime joulukuussa johdattanut Lasse Kurronen on solminut jatkosopimuksen, joka jatkuu vuoden 2019 loppuun asti. Asiasta päätti Salibandyliiton hallitus kokouksessaan viime viikonloppuna.

Salibandyliitto ja Kurronen solmivat vuonna 2015 sopimuksen, joka oli mallia 2+2. Osapuolet kävivät tilanteen läpi viime vuoden Slovakian MM-kisojen jälkeen ja tulivat siihen tulokseen, että sopimuksessa ollut kahden vuoden optio käytetään.

– Kurrosen johtamana naisten maajoukkueen toiminta on kehittynyt positiiviseen suuntaan ja hän on oikea henkilö jatkamaan tehtävässä myös seuraavat kaksi vuotta. Lassen ihmislähtöinen johtamistyyli on ollut esimerkillistä ja hänellä on niin liiton, pelaajien kuin seuratoimijoiden luottamus takanaan,  huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala toteaa Salibandyliiton tiedotteessa.

Jatkava päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo, että Bratislavan kisojen toinen sija jätti jälkeensä tunteen, että työ on vielä kesken.

-Hopean myötä nälkää toki jäi. Kun tulosta on sulatellut, niin minulle on tullut voimakas tunne, että työ on vielä kesken. Se antoi motivaatiobuustin jatkaa tarinaa. Eli mitä voidaa ottaa opiksi ja tehdä paremmin, Kurronen taustoittaa.

Salibandyliiton hallitus päätti samassa kokouksessa, että Markus Huhtimo ja Juho Meuronen jatkavat maajoukkueen valmennuksessa. Irina Peltola ja Tommi Seikkula ovat puolestaan ilmoittaneet, että he eivät tule jatkamaan maajoukkueen valmennustiimissä.

Bratislavan MM-joukkue kokoontuu vielä kerran purkamaan menneen turnauksen ja kartoittamaan tulevaa.

-Kyseessä on kaksiosainen tapahtuma. Ensin käydään mennyt läpi ja sitten katsotaan jo ensimmäisiä askeleita kohti uusia MM-kisoja. Paikalle saapuu myös isompi ryhmä potentiaalisiksi katsomiamme maajoukkuepelaajia. Siitä se pelaajakeskustelujen kautta motivaation selvittämistyö lähtee liikkeelle. Toki valmennuskin vastaanottaa palautetta pelaajilta, jotta olemme valmiimpia jatkossa. Kyllä MM-turnaus oli minullekin opettavainen tapahtuma, Kurronen valottaa Salibandyliiton tiedotteessa.

Seuraavat Salibandyn naisten MM-kisat pelataan Sveitsissä joulukuussa 2019.

Teksti: Juho Kojima

Kuva: Joni Hildén

 

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi