Lapua pitelemätön toisella jaksolla

Lukko joutui tunnustamaan keskiviikkoiltana Lapuan Virkiän paremmakseen jaksoin 0-1 (2-2, 0-5). Lukko antoi tälläkin kertaa muutaman lahjan vierasjoukkueelle.

Ensimmäinen jakso oli jo lipumassa Virkiälle, mutta Kaisa-Maija Rosvall oli asiasta toista mieltä, sillä “Kaisis” löi kreivin aikaan kolmospuolelle väliin ja sen seurauksena kapteeni Enni Kylä-Kause kipaisi kotiin. Raumalaiset sai ensimmäiseen juoksuunsa hieman apuja lapualaisilta, kun joukkueen lukkari Elli Kattelus syötti kaksi väärää ja niinpä Laura Toikkanen sai kävellä kotiin.

Jos Lukko sai tuon ensimmäisen juoksunsa lahjana, niin sitä samaa voi sanoa Lapuan toisesta. Tuo juoksu syntyi, kun kolmoskoppari Niina Jokinen ei saanut haltuunsa Emmi Kiviniemen lyöntiä ja niinpä Eveliina Toppari ehti kotipesän turvaan. Kiviniemi löi myös joukkueensa ensimmäisen juoksun  kotiuttaen Niina Kepon.

– Toisella jaksolla saimme sisäpeliä vähän auki. Ulkopeli meillä olikin aika hyvää kokoajan. 15 kolmostilannetta antoi meille mahdollisuuden voittaa. Nyt pelimme näyttää ihan hyvältä, mutta on tässä vielä kehitettävääkin, sanaili Lapuan ykköspalkittu Emmi Viitala.

– Eka jakso oli kyllä hyvä, mutta toisella jaksolla vähän annettiin kaverille, kommentoi puolestaan Lukon ykköspalkittu Karoliina Koski.

Lapua käytti paikkansa hyödykseen

Toisella jaksolla pohjalaisvieraat käyttivät armotta saamansa paikkansa hyväkseen ja nappasi kaksi pistettä mukaansa. Parhaiten mailan varressa lapualaisilta jaksolla onnistui joukkueen superjokeri Janette Lepistö lyömällä kaksi joukkueensa viidestä juoksusta. Kertaalleen juoksijan kotiutti Maaret Ahonen. Kahdesti Virkiä sai juoksunsa harhaheiton seurauksena. Kotiin puolestaan ehättivät Neea Mikkola, Saija-Maria Saari, Niina Keppo, Emmi Viitala ja Ahonen.

Lukko oli jaksolla melkoisen aseeton ja siitä kertoo myös tylyä kieltään se, että joukkueella oli vain yksi kolmostilanne ja sillä ei voi jaksoa voittaa.

– Olen tyytyväinen kahteen pisteeseen, sillä tämä Rauma on ollut meille aina paha paikka. Jotenkin tämä kenttä tuntuu hitaalta ja tilanteiden luonti on siten vaikeaa. Juoksuja molemmat sai heti, kun sai juoksijan kolmoselle. En tiedä onko se tuuli vai mikä tästä tekee vaikean? Ulkopeli antoi meille mahdollisuuden voittaa, sillä se meillä on vakuuttavaa tällä hetkellä, analysoi Lapuan pelinjohtaja Jukka Liikala.

– Eipä tästä jäänyt paljon lapsille kerrottavaa, jos saat kolme kolmostilannetta, niin ei sillä paljon voi ottelua voittaa. Ulkopelissä me lahjoitimme juoksuja, kun heitimme sellaisia, mitä emme yleensä heitä. No tämä on pesäpalloa eli pitäisi heittää oikeaan paikkaan ja ottaa pallot kiinni, sanaili Lukon pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

Palkitut:

Lukko:

I: Karoliina Koski
II: Niina Jokinen

Lapua:

I: Emmi Viitala
II: Emma Kiviniemi

Illan kierroksen muut pelit:

Kajaani – Kempele 2-1 k (4-6, 3-2, 0-0, 3-2)

Lappajärvi – Jyväskylä 0-2 (0-9, 6-14)

Tampere – Lappeenranta 1-0 (3-1, 1-1)

Oulu – Seinäjoki 2-0 (6-2, 7-1)

Illan ainoa miesten peli:

Kempele – Hyvinkää 0-2 (1-6, 7-10)

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

 

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi