Lappi vankisti johtoaan – Kakkospaikasta tiukka taistelu

Uskomaton rallipäivä on takana, joka tarjosi ilon aiheita ja surua niin katsojille kuin rallikuskeillekin. Aamupäivällä mentiin suomalaisten neloisjohdossa päivähuoltoon, jonka jälkeen dramaattiset käänteet alkoivat Ouninpohjalla, kun Jari-Matti Latvalan autosta katosivat sähköt.

– No joo, ei sitä toivo kenellekään, että tekninen vika tulee. Meni vähän se taistelu siitä ja sitten fiilis lopahti vähän. Ei se mun vika ole. Nyt pitää nauttia tästä. Valitettavasti näin, mutta on siellä silti suomalaiset, Lappi mietti.

Latvalan epäonni tarjosi Esapekka Lapille helpohkon iltapäivän, sillä Toyota-kuljettaja pystyi hieman himmaamaan kaasujalkaansa, kun pahin haastaja tipahti pois pelistä. Latvalan keskeytys ei ollut kuitenkaan Lapille kovin mieluinen tapahtuma.

– Kyllä se muutti hieman sitä fiilistä itsellä, että mihin pitää keskittyä, kun on iso johto, niin ei tarvitse puristaa niin paljon ja se jännitys sekä paine katosi itseltä. Sitten piti pitää pää kasassa ja löytää sellainen järkevä ajovauhti, Lappi selvitti tuntemuksiaan.

Tuurilaisen putoamisen myötä mureni Toyotan haaveet kolmoisvoitosta ja iltapäivän aikana myös Juho Hännisen meno hieman hyytyi. Hännisellä oli autossa vakaajan kanssa ongelmia Pihlajakoskella, eikä vauhtia ollut riittävästi viimeiselläkään erikoiskokeella.

– Kyllä se (vakaaja) saatiin paremmaksi jo tuolle viimeiselle, mutta siinä viimeisellä otin sen pikkutien, sen kivisen, ajoin liian varovasti. Olisi pitänyt rohkeasti vain ajaa kivien yli, niin siinä me jäätiin kyllä, Hänninen harmitteli.

Vauhdin hidastuminen antoi M-Sportin Teemu Suniselle mahdollisuuden nousta kilpailussa toiseksi. Uransa toista kilpailua WRC:llä ajavalle Suniselle jo podiumpaikka olisi erittäin kova juttu, mutta toinen sija vielä kovempi.

– Tietysti jos laskee, että puolen päivän testillä, toinen WRC-kisa ja kakkosena, niin ei se huonosti ole. Siihen nähden saa olla tyytyväinen. Hienoa nähdä, että uusi sukupolvi on tulossa, Suninen iloitsi.

Yötauolle lähdetään Esapekka Lapin johtaessa 49,1 sekunnin erolla Suniseen. Sunisen ja Hännisen ero on 4,3 sekuntia. Suomalaisten kolmoisvoitto ei ole vielä kirkossa kuulutettu, sillä Elfyn Evans hengittää Hännisen niskaan vain 1,3 sekunnin päässä.

– Se on todella tiukkaa nyt ja huomisesta tulee iso taistelu. Yritän taistella, mutta se vaatii yhden virheen minulta tai kilpakumppaneilta, niin kaikki on ohitse, Evans puntaroi.

Jyväskylän MM-ralli jatkuu sunnuntaina Lempään erikoiskokeella. Lempäällä ensimmäinen auto lähtee liikkeelle kello 9:25. Päivän aikana ajetaan neljä erikoiskoetta ja pituutta päivällä on 33,84 kilometriä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Views: 107

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi