Lappi tulee kovaa vauhtia takaa

FIA World Rally Championship 2018 / Round 08 / Rally Finland 2018 / July 26-29, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotaa käskyttävän Esapekka Lapin perjantai meni hieman heikommin, mutta lauantaiaamuna kisapätkillä nähtiin täysin erilainen suomalaiskuljettaja. Lappi nappasi aamupäivän aikana kolme Fordin merkillä ajavaa autokuntaa kiinni.

– Sehän meni juuri niin kuin suunnittelin. Kaksi Fordia otin aamupalaksi ja viimeinen lounaaksi. Viimeisellä mentiin ohi niin, että heilahti. Olisiko tämä Hyundai sitten jälkiruuaksi illalla, Lappi iloitsi ja kysyi loppuun.

Mies on silminnähden nauttinut menosta jälleen ja sen näkee myös kellosta, että Lappi on löytänyt sen menojalan jälleen vihdoin ja viimein.

– Oli oikein kivaa. Päijälä oli hyvinkin puhdas, lopun pikkutiellä piti vähän putsata, mutta muuten oli tosi hyvä pito. Kakariston pätkä oli tosi hieno. Tykkäsin siitä tosi paljon. Yllättävän isot erot tuli viimeiselläkin pätkällä, vaikka se on niin lyhyt. Se on vaikea teknisesti, siinä on paljon tarkkoja paikkoja, Lappi totesi.

Vielä perjantaina näytti pahalta, mutta nyt vauhtia on löytynyt (Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC)

Lappi on antanut palaa koko aamun ajan ja pistänyt parastansa. Fordit hän pisti poskeensa ja lähellä on jo Hyundain Haydon Paddonkin, joka on miehen tähtäimessä seuraavaksi.

– Koetin tulla, mutta ei ole ollut mitään tilanteita. Tavallaan riskitasoa voi nostaa, mutta ehkä se ei kannata, Lappi mietti.

– Innostun, jos olen nopein. Oli silti kivaa nousta muutama sija. Se meni niin kuin suunnittelin. Hyvä suunta.

Tänak on saavuttamattomissa, mutta kaikkiin muihin Lapilla on vielä suhteellisen hyvät mahdollisuudet. Perjantaiaamu maksoi Lapille todennäköisesti jopa voiton, sillä auto on päivähuollon jälkeen toiminut hyvin.

– Eilisen päivähuollon jälkeen kaikki on ollut ok. On ollut mukavaa ajaa, ja olen voinut tehdä, mitä olen halunnut.  Minun täytyy parantaa pienillä teillä, en ole ollut riittävän rohkea, vaan ajan mutkien ulostulot liian varovasti. En halua rengasta ojaan, koska en tiedä, mitä siellä on, Lappi pähkäili.

Miehellä on selkeä tavoite loppukilpailun ajaksi.

– Ajatuksena on ajaa kiinni ja mennä ohi. Ei siinä muuta. Samaa tahtia kun jatkamme, sen pitäisi olla mahdollista. Meidän pitäisi olla helpompi saada sekunteja nyt kun ajetaan toisen kerran. Pito on meillekin parempi, Lappi arveli.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi