Lappi täräytti kolme pohja-aikaa – Rengaskuluma huoletti

Jyväskylän MM-rallin kolmaskin päivä päättyi virolaiskomennossa, mutta Toyotan suomalaiskuljettajat ovat vihdoin löytäneet vauhtinsa ja liki dominoivat päivän viimeisillä erikoiskokeilla.

– Ei ollut mitään ihmeempiä ongelmia ja noustiin neljä sijaa. Tyytyväinen pitää olla ja tuli sitten lopulta pohja-aikojakin, kun otti löysästi, kolme viimeisintä pohjaa ajanut Esapekka Lappi myhäili.

Ott Tänakilla on jo vakuuttavan suuruinen johtoasema, mutta toisesta sijasta käydään valtavan kovaa taistelua Citroënin Mads Östbergin ja Toyotan Jari-Matti Latvalan välillä. Tuurilainen on kaventanut miltei 20 sekunnin eron jo 5.4 sekuntiin.

– Ilman muuta lähdetään ajamaan kilpaa. Viisi sekuntia on ero ja nyt on mielenkiintoinen tilanne. Innoissani odotan jo huomista, kun siellä on hienot tiet tulossa Laukaa ja Ruuhimäki. Tiedän kyllä, että Mads yrittää tulla kovaa, mutta kyllä tosissaan lähdetään ajamaan. Tulee hyvä kilpailu, Latvala pohti.

Latvalan edellä oleva Citroën- kuski ei missään nimessä ole sieltä helpoimmasta päästä, sillä vauhtia mieheltä löytyy, kuten jo perjantaina sekä lauantaina aamulla huomattiin. Östberg uskoo, että heillä on jopa vahvempi auto kuin Toyotalla.

– Annan kaikkeni pitääkseni (Jari-Matin) takana. Auto on erittäin hyvä ja mekin työskentelemme hyvin. Me tullaan painamaan huomenna täysillä ja odotan innoissani taistelua Jaria vastaan, Östberg totesi.

Renkaat olivat kovilla niin Jari-Matti Latvalalla kuten myös Esapekka Lapilla (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Toyotan suomalaiskaksikko tuli koko iltapäivän erittäin lujaa, joka näkyi niin tulosliuskassa, mutta myös renkaissa. Päivän päättäneelle Pihlajakosken erikoiskokeelle suomalaiset tulivat hyvin kuluneella rengassetillä, joka sai myös auton sisällä miehet miettimään.

– Vaikka iltapäivä sujui muuten hyvin, niin meinasi tulla vaikeus siitä, että en ottanut huomioon renkaiden kulumista, kun ajoin niin kovaa. Se pääsi vähän yllättämään ja renkaat meinasivat olla aivan lopussa. Oli vähän siinä ja tässä. Rupesi jo pelottamaan Pihlajakosken loppuosalla, että selvitäänkö täältä ehjänä takaisin, Latvala tunnusti.

Latvala sekä myös Esapekka Lappi luistelivat Pihlajakosken maaliin ja selvisivät aina huoltoparkkiin saakka. Huoltoon saapui kaksi iloista suomalaiskuljettajaa, jotka saavat mennä rennoin mielin lepäämään ennen sunnuntain viimeistä rutistusta.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Hannu Kumpulainen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi