Kyseenalainen maali vei Jokereilta voiton

HK Sotši voitti KHL-liigan ottelun Jokereita vastaan jatkoajalla 3-2 . Ottelun ratkaissut osuma oli Denis Tolpekon käsialaa, joka ohjasi kiekon maaliin maalivahdin alueelta. Maali vielä tarkastettiin videolta, mutta Jokerileirissä ei oltu ihan vakuuttuneita maalin laillisuuteen.

– Aika kyseenalainen oli, Jokereiden puolustaja Marko Anttila totesi.

– Toisaalta mies meni hyvin maalille ja sieltä ne maalit tehdään.

Ratkaisevaa hylkäävässä tilanteessa olisi se, menikö pelaaja ennen vai jälkeen kiekon maalivahdin alueelle. KHL:ssä valmentajilla on mahdollisuus haastaa epäselvät tilanteet, mutta siihen ei tällä kertaa aihetta ollut, koska maali tarkistettiin joka tapauksessa videolta.

– Olisin voinut haastaa meidän pari pakkia siinä oikeuteen, Jokereiden päävalmentaja Jukka Jalonen tokaisi.

Ensimmäisessä erässä Jokerit pääsi Tomi Mäen kauden toisella maalilla johtoon ja tuo johto piti aina ottelun toiseen erään saakka, jolloin HK Sotši tasoitti ottelun Igor Levitskyn maalilla. Levitsky teki maalinsa ylivoimalla, joka tuli Oliver Lauridsenin ottaman estämisjäähyn seurauksena.

Petteri Wirtanen antoi hymyn aiheita helsinkiläisyleisölle neljä minuuttia ennen erän loppua ja vei sinipaidat johtoon Marko Anttilan syötöstä. Erätauolle mennessä johto säilyi ja Eteläpääty lähti tyytyväisenä tauon viettoon.

– Tiettyjä asioita meidän pitää vielä parantaa ja tiivimmäksi pakkaa sekä enemmän kiekkoja maalille, niin oltaisiin saatu se kolmas maali siinä, mikä oltaisiin tarvittu, Anttila mietti.

Jokereilla tämä kausi on ollut suhteellisen vaikea, joka näkyi myös keskiviikkona kolmannessa erässä. Jo ensimmäisessä erässä maalin makuun päässyt Levitsky oli liekeissä myös viimeisellä kaksikymppisellä ja pääsi osin Jokereiden heikon puolustuksen vuoksi iskemään perinteisellä vanhanaikaisella kiekon reppuun.

Kaksi erää oli hyvää jääkiekkoa Jokereilta, mutta kolmannessa erässä sitten homma ei enää luonnistunutkaan ja vierailijat pääsivät niskan päälle. Jalonen ei osannut sanoa, mistä se johtuu.

– Sitä kannattaa kysyä pelaajilta, että miksi tuli paskat housuun, Jalonen murahti.

Helsinkiläisten urakka jatkuu perjantaina, kun Hartwall Arenalle saapuu Spartak Moskova vieraaksi.

Teksti: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi