Kurri: Vaihtelua tulee pelaajistoon

Jokerit julkaisi perjantaina Karri Rämön pelaajasopimuksen ja maanantaina vuorossa oli oman kasvatin Sami Lepistön esittely medialle. Jokereiden toimistolla GM Jari Kurri ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen ovat tehneet kovasti töitä joukkueen kasaamiseksi.

– Jonkin verran tulee vaihtelua pelaajiin ja muutamia ollaan jo pystytty naulaamaan. Seurataan tilannetta kaiken aikaa, mitä tuolla markkinoilla on ja pyritään reagoimaan, jos jotain parempaa löytyy, Kurri selvitti.

Viime kausi ei mennyt joukkueelta sillä tavalla kuin olisi voinut odottaa ja joukkue putosi heti kättelyssä pudotuspeleissä. Pudotuspelipaikastakin Jokerit joutui käymään todella pitkään taistelua, ennen kuin se heltisi ja ensimmäiselle kierrokselle vastaan tuli mahdoton ZSKA Moskova.

– Ollaan yritetty oppia siitä, mitä tuossa on nyt ollut puutteellista ja halutaan saada mahdollisimman paljon parannusta markkinoilta, Kurri totesi.

– Lähtökohtaisesti hyvät pelaajat meitä kiinnostaa aina. Meillä on jo hyvä runko kasassa ja Lepistön Sami istuu siihen hyvin, kuten Karri Rämö maalivahtiosastolle. Mike Lundin on kokenut puolustaja. Isoja liidereitä ja johtajuutta, joka tulee olemaan isossa arvossa kauden mittaan.

Taso ailahteli liikaa

Jokerit ei päässeet menneellä kaudella parhaimpaansa eikä saanut ulosmitattua sitä potentiaalia, mikä joukkueessa oli. Jos Erkka Westerlundin johdolla helsinkiläisjoukkue ylisuoritti ensimmäiset vuodet KHL:ssä, niin viime kausi oli ehkä hivenen alakanttiin.

– Kyllä me ollaan ryhdytty puimaan sitä, että se ailahtelevuus oli vähän sellainen yllätys. Oli hyviä pelejä ja tosi hyviä pelejä, mutta sitten tuli pudotuksia, että ei pystytty sitä tasoa pitämään yllä, Kurri mietti.

Kurri peräänkuuluttaakin sitä, että pelaajien on tehtävä töitä entistä paremmin, jotta menestyminen KHL:ssä on mahdollista.

– Kyllä meidän täytyy pystyä raapimaan enemmän irti pelaajista ja vaatia enemmän. Pitää pystyä tasaisempaan suoritukseen. Se jäi puuttumaan viime kaudelta, Kurri vaati.

Runkosarjassa joukkueen pelaaminen ailahteli tosi paljon, josta seurauksena oli se, että Jokerit oli sarjataulukossa viimeisten pudotuspeleihin päässeiden joukkueiden paikalla. Joukkueen taso ei välttämättä ollut niin huono kuin sarjataulukko antoi ymmärtää.

– Playoffsseissa taas nähtiin, että pystytään pelaamaan ZSKA:a vastaan, vaikka hävittiin neljässä ottelussa, mutta kolme meni jatkoajalle ja silloin pomppu sinne tänne voi muuttaa sarjan luonnetta, Kurri kiteytti.

– Siellä oli paljon hyvää, mutta ei saatu kaikkea irti pitkin kautta. Nyt pitää löytyä sellaisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan illasta toiseen sillä tasolla.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi