KuPS voittoon loppuhetkien maaleilla

KuPS nousi kotikentällään väkisin voittoon, kun HIFK kaatui loppuhetkien maaleilla 2-1 (0-0). KuPSin Gbolahan Salami oli mukana värkkäämässä molempia savolaisten osumista.

KuPS oli selvästi hallitsevampi osapuoli ensimmäisen vartin ja kertaalleen HIFK-maalivahti Tomi Maanoja esitti todella maailmanluokan torjunnan estäen sillä savolaisten maalin syntymisen.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen helsinkiläisten Matias Hänninen koetti kaksikin kertaa paristakympistä, mutta kudit painui ohi ja maalivahti Otso Virtasen hyppysiin. HIFK-puolustus ja Maanoja sekoili totaalisesti 36. minuutilla ja seurauksena oli rangaistuspotku kuopiolaisisännille. Maanoja kuitenkin kuittasi virheensä torjumalla Gbolahan Salamin rankkarin.

– Meidän osalta heikko puoliaika, hävisimme ihan liikaa kaksinkamppailuja, kommentoi Jukka Halme helsinkiläisten pelaamista VeikkausTV:n haastattelussa.

Salami osui ja syötti

Toisen neljävitosen alku sujui samaan malliin kuin ensimmäinenkin eli KuPS hallitsi palloa, mutta palloa eivät savolaiset saaneet verkkoon. Sitten 65. minuutilla HIFK iski, kun Xhevdet Gela nousi korkeimmalle ja puski pallon ohi Virtasen. Pari minuuttia myöhemmin Gela oli jälleen tekopaikassa, mutta sillä kertaa Virtanen oli taitavampi ja esti maalin syntymisen.

KuPS tuli tasoihin 81. minuutilla, kun Sebastian Sorsan millintarkka keskitys vitosen viivalle löysi Gbolahan Salamin pään ja pallo oli Maanojan selän takana. Seitsemän minuuttia myöhemmin Salami siirsi 16-alueella takaviistoon Urho Nissilälle, joka täräytti vastuttamattomasti pallon takakulmaan.

Numerot mairittelevat helsinkiläisiä, sillä isännillä oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta Maanoja piti joukkueensa mukana.

– On tämä iso pettymys, me olimme liian passiivisia ja annoimme KuPSille pallonhallinnan. Nyt täytyy syödä ja latautua seuraavaan peliin, sanaili Xhevdet Gela.

– Noustiin takaa hienosti ohi eli todella maukas voitto. Kolme pistettä tuntuu hyvältä, sanaili tyytyiväinen Urho Nissilä VeikkausTV:llä.

Maalit:

65. 0-1 Xhevdet Gela (Matias Hänninen)
81. 1-1 Gbolahan Salami (Sebastian Sorsa)
88. 2-1 Urho Nissilä (Salami)

Kokoonpanot:

KuPS: Virtanen | Rannankari, Boxall, Egwuekwe, Sorsa | Duah (62. Purje), Gabriel, Saxman, Savolainen (82. Niskanen) | Nissilä, Salami (90+2 Alaharjula)

HIFK: Maanoja | Hänninen, Jurvainen, Lody, Vesala | Terävä (82. Ristola), Halme, Gela (87. Saira), Anyamele | Väyrynen, Forssell (76. Mäkelä)

Kierroksen muut ottelut:

FC Inter – VPS 0-1 (0-1)

IFK Mariehamn – PS Kemi 3-0 (0-0)

RoPS – FC Lahti 1-0 (1-0)
Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi