Kroatia vei trillerin ja jatkaa puolivälieriin

Kroatia voitti Tanskan rangaistuspotkukilpailun jälkeen 2-1 (1-1), rankkarikisa päättyi 3-2. Kroatia kohtaa puolivälierissä Venäjän.

Peli alkoi todella vauhdikkaasti, sillä jo neljän minuutin peli jälkeenn molemmissa päädyissä oli verkko heilunut. Ensin ensimmäisellä minuutilla Matias Jørgensen vei Tanskan johtoon, mutta sitten kolmisen minuuttia myöhemmin Mario Mandzukic toi Kroatian tasoihin. Ekaan kymppiin Kroatialle mahtui vielä yksi vapaapotku 16-kulmalta, mutta sen Ivan Rakitic veti muurin kautta yli.

Vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Rakitic ja Ante Rebic loivat hyvän paikan, mutta Kasper Schmeichel esti maalinteon. Schmeichelin torjunnan jälkeen pääsi vielä Ivan Perisic yrittämään maalintekoa, mutta hänen yrityksensä meni yli.

Tanskan puolustus kesti

Toisen neljävitosen ekaan pariinkymmeneen minuuttiin ei tapahtunut mitään kauhean vaarallista. Se paras paikka taisi osua reilun kympin jälkeen Tanskan Martin Braithwaitelle, mutta hänen laukauksensa painui reilusti ohi.

Vajaa 15 minuuttia ennen loppua Kroatia alkoi heräilemään, sillä Ante Rebic ja Luka Modric olivat tuolloin tekopaikassa, mutta kumpikaan ei onnistunut.

Erotuomarin antamalla lisäajalla paikkoihin pääsi Ivan Rakitic ja Martin Braithwaite, mutta kumpikaan ei saanut palloa verkkoon, joten edessä oli turnauksen toinen jatkoaikapeli.

Jatkoajan alku oli vahvasti tanskalaismerkkinen, sillä joukkue pyöritti peliä viitisen minuuttia Kroatian päädyssä. Yksi apu tuohon pyöritykseen oli se, että pitkien heittojen Jonas Knudsen pääsi linkoamaan kolmesti pitkän sivurajaheiton rangaistusalueelle.

Jatkoajan toista puoliskoa oli pelattu parisen minuuttia, kun Pione Sisto pääsi laukomaan, mutta kuti painui hieman takatolpan ohi. Luka Modric vapautti 115. minuutilla Ante Rebicin juoksuun topparien välistä. Rebic ohitti jo Schmeichelin, mutta Matias Jørgensen kaatoi miehen takaapäin ja niinpä pallo pantiin pilkulle. Tuomitun rankkarin Modric veti kuintenkin suoraan Schmeichelin näppeihin.

Jatkoaikakaan ei sitten tuonut ratkaisua, joten tässäkin pelissä piti hakea ratkaisua pitkän kaavan mukaan rangaistuspotkukilpailusta. Rankkarikilpailun ratkaisi Ivan Rakitic ja tuo kisa päättyi kroaateille 3-2. Voittajilta onnistuivat Andrej Kramaric, Luka Modric ja Ivan Rakitic. Tanskalaisista onnistuivat puolestaan Simon Kjær ja Michael Krohn-Dehli.

Rankkarikisan suurin sankari oli kolme laukausta torjunut Danijel Subasic. Tanskan Kasper Schmeichel onnistui torjumaan kahdesti kroaattien laukauksen.

Maalit:

1. 1-0 Matias Jørgensen (Thomas Delaney)
4. 1-1 Mario Mandzukic

Kroatia: Subasic | Strinic (81. Pivaric), Vida, Lovren, Vrsaljko | Rakitic, Brozovic (71. Kovacic) | Perisic (97. Kramaric), Modric, Rebic | Mandzukic (108. Badelj)

Tanska: Schmeichel | Knudsen, M. Jørgensen, Kjær, Dalsgaard | Christensen (46. Schøne) | Poulsen, Delaney (98. Krohn-Dehli), Eriksen, Braithwaite (105. Sisto) | Cornelius (66. N. Jørgensen)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi