Kroatia lopetti kisaisäntä Venäjän pelit

Kroatia on neljäs välieräjoukkue. Se selvisi myöhään lauantaina Sotshissa pelatussa ottelussa, kun Kroatia voitti kisaisäntä Venäjän rangaistuspotkukilpailun jälkeen 3-2 (1-1). Rangaistuspotkukilpailu päättyi 4-3.

Venäjä loi pari hyvää paikkaa ekaan viiteen minuuttiin, mutta Denis Tserysevin ja Artjom Dzjuban yritykset painuivat ohi. Kroatian ensimmäisen hyvän paikan loi Ante Rebic, mutta Igor Akinfeev torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Jatkossa hallinta oli vahvasti Kroatialla, mutta Venäjä pystyi iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan. Venäjä siirtyi johtoon, kun Denis Tserysev yllätti Danijel Subasicin noin 16-alueen ulkopuolelta.

Vajaa kymppi myöhemmin Mario Mandzukic pääsi nopeaan juoksuun ja sai syötettyä maalille Andrej Kramaricille, joka ohjasi pallon verkkoon.

Kroatia painoi ilman tulosta

Tunti oli pelattu, kun Kroatian Ivan Perisic oli avopaikassa, mutta miehen kuti osui tolpan sisäreunaan ja tuli siitä ulos. Tuonkin jälkeen Kroatia dominoi peliä ja ajoittain kaikki pelaajat olivat Venäjän puolustusalueella.

Aivan yhdeksänkymppisen loppuhetkillä kroatialaisfanien sydän jätti varmaan muutaman lyönnin väliin, kun maalivahti Danijel Subasic poti hetken takareittään. Subasic pystyi kuitenkin jatkamaan.

Kumpikaan ei saanut ratkaisua aikaan enää erotuomarin antamalla lisäajalla, joten niinpä mentiin jatkoajalle.

Vauhdikas jatkoaika

Sata minuuttia oli pelattu, kun Kroatialla oli kulmapotku, ja sen jälkeen Domagoj Vida pääsi puskemaan rangaistuspilkun tietämiltä alakulmaan. Tuossa tilanteessa Vida voitti selvästi Venäjän kokeneen 38-vuotiaan Sergei Ignasevitsin.

Kuutisen minuuttia oli pelattu jatkoajan toista puoliskoa, kun Daler Kuzyayev pääsi laukomaan 16-rajalta, mutta kuti meni suoraan Subasicin syliin. Pari minuuttia tuon jälkeen Alan Dzagojev nosti vapaapotkun 16-kulmalta alueelle, ja siellä Mario Fernandes nousi korkeimmalle puskien pallon verkkoon.

Loppuhetket eivät sitten tuoneet ratkaisua, joten edessä oli kisojen kolmas rangaistuspotkukilpailu. Rankkarikisa päättyi Kroatian voittoon 4-3, kroaateilta onnistuivat Marcelo Brozovic, Luka Modric, Domagoj Vida ja Ivan Rakitic. Kolme onnistunutta venäläistä oli puolestaan Alan Dzagojev, Sergei Ignasevits ja Daler Kuzyayev.

Kroatia kohtaa keskiviikkona pelattavassa välieräottelussa Englannin.

Maalit:

31. 1-0 Denis Tserysev (Artjom Dzjuba)
40. 1-1 Andrej Kramaric (Mario Mandzucik)
101. 1-2 Domagoj Vida (Luka Modric)
115. 2-2 Mario Fernandes (Alan Dzagojev)

Kokoonpanot:

Venäjä: Akinfeev | Kudryashov, Ignasevits, Kutepov, Fernandes | Zobnin, Kuzyayev | Tserysev (67. Smolov), Golovin (102. Dzagojev), Samedov (54. Erokhin) | Dzjuba (79. Gazinski)

Kroatia: Subasic | Strinic (74. Pivaric), Vida, Lovren, Vrsaljko (97. Corluka) | Rakitic, Modric | Rebic, Kramaric (88. Kovacic), Perisic (63. Brozovic) | Mandzukic

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 286

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi