Kommentti: Tuhosiko korona Suomen arvokisaunelman?

Suomen esiintyminen jalkapallon arvokisoissa siirtyi koronan takia ainakin vuodella, mutta voiko kisat peruuntua jopa kokonaan?

Vuosikymmenten unelma, hetki, jota on kauan odotettu. Suomalaisen jalkapallokannattajan haaveesta piti tulla totta kesällä 2020 ja Suomen pelata jalkapallon arvokisoissa. Suuri saavutus sai sinetin syksyllä, Huuhkajien voittaessa Liechtensteinin Helsingissä.

Ensimmäistä arvokisaottelua odotettiin kuin kuuta nousevaa, sen piti tapahtua lauantaina 13. kesäkuuta Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Toisin kävi, tuli korona, joka romutti unelman pirstaleiksi, ainakin tämän kesän osalta.

Kuin jatkona aiemmista vastoinkäymisistä, viime hetkien maaleista ja kisapaikan lipsumisista käsistä, siirtyi tämänkin unelman toteutuminen. Kisapaikka seuraaviin EM-kisoihin on hallussa, sitä ei kukaan pysty Suomelta pois viemään, ellei kyseisiä kisoja sitten peruta kokonaan.

Nyt nuo kisat ovat siirtyneet vuodella, ne on tarkoitus pelata kesällä 2021, mikäli tilanne sen sallii. Suomalaiselle jalkapallokannattajalle tuo odottaminen on raastavaa. Kisapaikkaa ja ensimmäistä arvokisaottelua on odotettu kuin joulua. Kun hetki lähenee ja on toteutumaisillaan, viedään se kuin karkki lapsen suusta, aina vain kauemmaksi ja kauemmaksi.

Suomen kisapaikan yllä tuntuu olevan jonkinlainen kirous. Pitkään on ollut sananparsi, että ennen helvetti jäätyy kuin Suomi pelaa jalkapallon arvokisoissa. Pitääkö tuo sanonta sitten lopulta kutinsa? Ehtiikö helvetti jäätymään ennen kuin näemme Suomen ensimmäisessä arvokisaottelussa Tanskaa vastaan?

Pienoinen pelko jalkapallokannattajan takapuolessa on, jos tuleekin koronan uusi aalto ja ensi kesänäkään ei pystytä kisoja järjestämään. Se todennäköisesti johtaa kisojen peruuntumiseen kokonaan ja samalla myös Suomen saavutuksen, kisapaikan varmistamisen mitätöitymiseen. Tällöin se lapsen suusta viety karkki on jo todellisuutta.

Se on kauhukuva, jota jalkapalloa ja urheilua seuraava Suomi peloissaan jännittää. Näin huonoa tuuria ei voi olla edes Suomen jalkapallomaajoukkueella, että se suuri työ mitätöidään, minkä Huuhkajat edellisissä karsinnoissa onnistuivat tekemään. Vuosi on lyhyt aika odottelulle, jos vaihtoehtona on vuosikymmenten odottelu.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Views: 358

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi