Kolmituntinen pesistrilleri TopTeam-Areenalla

Lapuan sieppari Essi Kylli joutui jättämään kentän jo ensimmäisessä vuoroparissa. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera ja Lapuan Virkiä tarjoilivat Rauman TopTeam-Areenalla pelatussa Naisten Superpesiksen puolivälieräottelussa todellisen trillerin. Kotiutuskilpailuun edennyt ottelu päättyi raumalaisyleisön harmiksi lapualaisvoittoon jaksoin 1-2 (2-6, 3-0, 0-0, 2-3). Lapua johtaa näin ottelusarjan 2-0 ja heillä on katkon paikka perjantaina kotikentällään.

Ensimmäinen jakso oli ohi jo oikeastaan ennen kuin se ehti edes alkaa, Lapua takoi heti ensimmäiseen aloittavaan peräti neljä juoksua. Lapualaisista mailan varressa onnistuivat Janette Lepistö ja Anne Honkala sekä kunnarin pamauttanut Kaisa Peräaho. Honkalan lyönnillä kipaisi kotiin Emmi Laine ja Lepistö kotiutti Peräahon. Avausjuoksu syntyi, kun Kaisaleena Rautakorpi pääsi kotiin vapaataipaleen turvin.

Runkosarjan lyöjäkuningatar Lepistö onnistui mailan varressa vielä kahdesti, kun toisessa vuoroparissa kotiin ehätti Iina Lehtinen, ja neljännessä jälleen Peräaho. Feralta mailan varressa puolestaan onnistuivat Tinja Töyrylä ja Vilma Mäkelä. Kotiin puolestaan kipaisivat Meea Lehtinen ja Niina Nukarinen.

Lapuan pelatessa ensimmäistä ulkovuoroaan, niin joukkueen sieppari Essi Kylli sai pallon niin kipeästi reiteensä, että joutui jättämään kentän.

– Olimme ekalla jaksolla ulkona ja myös osin sisällä luvattoman huonoja. Olemme puhuneet, että jos häviämme, niin sitten häviämme hyvällä ja uskottavalta pelillä, sanaili Feran pelinjohtaja Toni Ojala.

Fera nollasi Virkiän

Toiselle jaksolle tuli uudestisyntynyt raumalaisjoukkue, sillä Fera vei jakson 3-0. Heti ensimmäisen aloittavalla Eveliina Kesti kotiutti Jasmin Andreasenin. Tuon jälkeen joukkue pelasi, kuten Ojala totesi, hyvää 1-0 -peliä.

– Kaveri pelasi hyvin ja me emme puolestaan onnistuneet purkamaan 0-tilanteita, totesi Virkiän ykköspalkittu Peräaho.

Fera ratkaisi jakson neljännen aloittavalla, kun mailan varressa onnistuivat Kesti ja Karoliina Koski. Kotiin noiden turvin ehättivät Mäkelä ja Töyrylä.

Lapuan rutiini ratkaisi

Kotiutuskilpailu ratkesi toisella kierroksella, kun Virkiä onnistui kahdesti ja Fera vain kerran. Supervuorossa Fera oli jo lähellä voittoa, kun joukkueella oli paloton ajolähtö. Tuo momentum kuihtui kuitenkin Kestin huonoon ratkaisuun.

– Tappio harmittaa aina, mutta siitä lähdetään, että Raumalla pelataan vielä sunnuntaina, totesi Ojala.

Ojala kehui myös äänekästä kotiyleisöä, erityisesti Feran junioreista koottua rumpuryhmää, joka jaksoi pitää ääntä koko ottelun ajan.

– Eipä ole vielä tämän kesän aikana täällä näin hyvää yleisöä ollutkaan, kiitteli Ojala.

Palkitut:

Fera:

I: Meea Lehtinen
II: Niina Nukarinen

Virkiä:

I: Kaisa Peräaho
II: Janette Lepistö

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 326

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi