Niko Ojamäen hattutemppu oli liikaa HIFK:lle

Tappara voitti torstai-illan ainoassa Liiga-ottelussa HIFK:n maalein 5-2 (2-0, 0-2, 3-0). Tapparan Niko Ojamäki tehtaili hattutempun.

Tappara pääsi ylivoimalla, kun kahdeksan minuuttia oli erää takana. Puolitoista minuuttia kirvesrinnat pyörittivät peliä, kunnes Niko Ojamäen epäonnistunut laukaus lipui lopulta HIFK-puolustaja Ilari Melartin luistimen kautta Niilo Halosen selän taakse. Minuutti ja 14 sekuntia ennen erätaukoa Tapparan neloskenttä iski. Philip Granath taisteli kiekon maalin taustalta Jere Henrikssonille, jonka syötön jälkeen Sami Moilanen onnistui tuplaamaan tamperelaisten johdon.

HIFK tuli ryminällä

Ilari Melart toi siniviivalaukauksellaan HIFK:n maalin päähän, kun toista erää oli pelattu reipas minuutti. Melart laukoi uudelleen 40 sekuntia myöhemmin samalla tuloksella eli kiekko oli toistamiseen Christian Heljangon selän takana. Tapparalta taisi jäädä tuossa alussa ajatus vielä koppiin, mutta erän vanhetessa joukkue tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta Niilo Halonen ei ollut yllätettävissä.

Niko Ojamäki ratkaisi

Kahdeksan minuuttia ennen loppua Niko Ojamäki laukoi b-pisteen yläkaarelta tiukan rannelaukauksen ja se painui vastustamattomasti alakulmaan. Helsinkiläisten selkäranka katkesi lopullisesti, kun Petteri Puhakka laukoi nousunsa päätteksi kiekon neljännen kerran Halosen selän taakse. Ojamäki laukoi loppunumerot 5-2 sekunti ennen loppua tyhjään helsinkiläismaaliin.

Tapparan maaleista vain yksi syntyi ylivoimalla, vaikka joukkue pääsi yrittämään viidesti. Tuokin osuma meni epäonnistuneen laukauksen jälkeen Melartin luistimen kautta verkkoon.

– Tänään oli ihan normaali HIFK eli kovaa ne pelaa ja olimme vähän lirissä niiden kanssa toisessa erässä. On se hienoa, kun saa itsekin onnistumisia heti kauden alkuun. Toivottovasti tuo ylivoimakin vielä paranee, sillä tänään se oli vähän tuhnua, paalutti Ojamäki CMorelle.