Kohti Pyeongchangia: Eveliina Suonpää

Linköping HC:n Eveliina Suonpää täydentää Naisleijonien maalivahtitrion. (kuva: Jouni Mikola)

Pyeongchangin talviolympialaiset käynnistyvät Etelä-Koreassa 9. helmikuuta ja sinne lähtevän naisten jääkiekkomaajoukkueen mukana on myös Rauman Lukon naisten liigajoukkueen maalivahti Eveliina Suonpää.

Sportin maailma tapasi 22-vuotiaan Kiukaisissa syntyneen Suonpään, joka on siis naisleijonien maalivahtitrion osa. Suonpää totesi, että henkilökohtaisia tavoitteita ei voi paljon asettaa.

– Joo, näin on, sillä mikäli kaikki menee hyvin, niin eiköhän Noora (Räty) pelaa ja mulle tai Meerille (Räsänen) jää se varamolarin rooli, sanaili Suonpää.

Suomen maalivahtikolmikko on muuten täysin sama kuin se oli jo neljä vuotta sitten Sotshissa.

– Tuolla mä olin vielä täysin opintomatkalla ja ne pelit meni katsomossa korkkareissa hengaten, naurahti Suonpää.

Mitali on minimitavoite

Naisleijonat lähtevät Koreaan tavoittelemaan mitalia ja mistään muusta ei edes puhuta. Joukkuehan jäi Sotshissa neljänneksi ja se edellinen olympiamitali on Vancouverin kisoista vuodelta 2010.

Pronssi on siis se minimitavoite, mutta joukkueella on ainakin maalivahti Suonpään mukaan mahdollisuudet ihan mihin vain.

– Todellakin näin, sillä olemme pelanneet ihan hyviä matseja lajin valtamaita Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, joten miksi niiden voittaminen ei nyt onnistuisi, latasi Suonpää.

Suonpään ei ole ainoa Lukko-pelaaja, joka liittyy naisleijoniin, sillä hyökkääjätähti ja jääkiekon lisäksi myös rignetten maailman huipulla oleva Susanna Tapani lähtee seuraksi.

Joukkue kokoontuu Vierumäelle sunnuntaina 28. tammikuuta ja kohti Etelä-Koreaa he lähtevät torstaina 1. helmikuuta.

Suonpään seurahistoria

Suonpää on siis syntynyt 22 vuotta sitten Kiukaisissa, kunta liitettiin Euraan vuoden 2009 alusta. Kiekkoilun hän aloitti nelivuotiaana Panelian Raikkaassa. Pieneen Panelian kylään oli valmistunut jäähalli vain puolisen vuotta aikaisemmin.

SM-Sarjassa Suonpää aloitti kaudella 2011 – 12, kun hän siirtyi kuortanelaiseen Team Oriflameen. Kuortaneella hän vietti kolme kautta, ennen kuin siirtyi Ivekseen kaudeksi 2014 – 15. Tampereelta Raumalle nuori nainen siirtyi puolestaan vuonna 2016.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi