Kivikylän Areenan tiukka taisto kääntyi Lukolle

Lukko lähti KalPa-otteluun kolmen pelin voittoputkessa.

Lukko kohtasi lauantai-illan kamppailussa KalPan ja ottelu päättyi lopulta raumalaisvoittoon maalein 2-1 (0-0, 1-0, 1-1). Näin Lukko purjehtii Liigassa jo neljän ottelun voittoputkessa.

Ensimmäistä erää oli pelattu noin 11 minuuttia, kun kuopiolaisten maalivahti Stefanos Lekkas joutui jättämään kentän. Yhdysvaltalaismaalivahti kaatui tilanteessa maalinsa sisään ja olisiko mies sitten lyönyt päänsä, mutta taluttamalla hänet saateltiin pukukoppiin. Lekkasin paikalle tolppien väliin luisteli Juha Jatkola. Maaleja erässä ei nähty, vaikka Lukko pääsi kolmesti ylivoimalle ja KalPakin kertaalleen.

Toisessa erässä nähtiin jo myös maali, kun tulikuuma Sebastian Repo pääsi laukomaan kolmannella minuutilla b-pisteiden välistä. Maaliin antoi erinomaisen syötön Brayden Burke.

– Burke antoi maaliin hienon syötön ja muutenkin täytyy kehua ketjukavereita, sillä kemiamme alkaa toimia kokoajan paremmin ja paremmin. Toivottavasti tehoja tulee myös jatkossa. Alkukaudesta pystyimme löytämään keinoja hävitä otteluita eli olisimme ehkä ansainneet niistä peleistä enemmän. Nyt joukkue on osoittanut kasvua ja se on alkanut näkyä myös pistesarakkeessa, paalutti Repo.

Muuten erässä jaettiin vain jäähyjä ja niistä Lukolle vihellettiin kaksi ja KalPalle yksi. Noiden lisäksi Lukon Niklas Ylitalo pääsi myös yrittämään rangaistuslaukausta, mutta tuossa tilanteessa Jatkola veti pitemmän korren.

Kolmatta erää oli pelaamatta kahdeksan ja puoli minuuttia, kun Jami Krannila vapautti keskialueella Tarmo Reunasen, joka laukoi luistelunsa päätteeksi kiekon kovaa ja tarkasti takakulmaan. Sami Tavernier rikkoi KalPan kuparisen viisi ja puoli minuuttia ennen päätöstä. Kuopiolaiset pääsivät painamaan vielä pari minuuttia ennen loppua ylivoimalla, mutta ilman tulosta.

Maalit:

23.22 1-0 Sebastian Repo (Brayden Burke)
51.37 2-0 Tarmo Reunanen (Jami Krannila)
54.28 2-1 Sami Tavernier

Torjunnat:

Samuel Harvey: 7+6+10
Stefanos Lekkas: 4+ – + – = 4
Juha Jatkola (11.17): 0+11+5

Jäähyt:

Lukko: 5×2 min
KalPa: 4×2 min

Yleisöä:

3 237

Kierroksen muut ottelut:

HIFK – Pelicans 1-2 vl (0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Ratkaisija: Aatu Jämsen
JYP – SaiPa 7-3 (2-1, 2-1, 4-1)
Sport – Jukurit 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
Tappara – HPK 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)
Ässät – TPS 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
X: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi