Kolmen syötön Sergei Monakhov oli liikaa KooKoolle

Lauantaina pelattiin Lappeenrannan Kisapuistossa kauden viides Kaakon derby. Isäntäjoukkue SaiPalla oli takanaan pitkä bussimatka Porista, kun taas KooKoo saapui otteluun Kouvolasta. SaiPa onnistui saalistamaan kolme pistettä kotikentällään ensimmäistä kertaa yli kuukauteen tuloksella 4-3 (2-2, 2-0, 0-1).

Avauserää oli pelattu nelisen minuuttia, kun verkot heiluivat kunnolla. Ensin Joel Olkkonen ohjasi maalin edestä Filip Pyrochtan syötön Oskari Setäsen selän taakse, mutta Teemu Rautianen kuittasi pelin tasoihin heti seuraavasta vaihdosta. Pari minuuttia myöhemmin Tino Metsävainio vei lappeenrantalaiset uudelleen johtoon, mutta Joose Antonen toi KooKoon tasoihin vielä ensimmäisen kympin aikana.

Nuutti Viitasalo kahden syötön mies

SaiPa siirtyi uudelleen johtoon, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia.Oliver Okuliar ohjasi Nuutti Viitasalon viivalaukauksen Setäsen selän taakse muutama sekunti sen jälkeen, kun KooKoo oli tullut täysilukuiseksi. Valtteri Ojantakanen vei ylivoimalla SaiPan jo kahden maalin karkumatkalle, kun erää oli pelattu 14 minuuttia. Petteri Nikkilä ehti istumaan jäähyään vain neljä sekuntia, kun kiekko oli jo verkossa.

Niclas Westerholm kesti

Kolmas erä oli puolivälissään, kun Samuli Ratinen laukoi viivalta ja Aleksi Ainali taisteli maalilla siten, että Ville Meskanen pääsi toimittamaan kiekon Niclas Westerholmin selän taakse. KooKoo painoi lopussa puolitoista minuuttia ilman maalivahtia, mutta SaiPan puolustus kesti ja näin täysi pistepotti jäi Lappeenrantaan.

– Tuntuu tosi hyvältä, sillä fanit on kannustanut meitä aina hyvin, kun se on ollut mahdollista. Me ei olla vain saatu aina parasta irti. Nyt on uponnut vähän huonommistakin paikoista, totesi Viitasalo CMorella.

Maalit:

4.01 1-0 Joel Olkkonen (Filip Pyrochta, Sergei Monakhov) sr
4.22 1-1 Teemu Rautiainen (Eero Teräväinen, Riku Tuomola)
6.47 2-1 Tino Metsävainio (Monakhov, Valtteri Lipiäinen)
9.43 2-2 Joose Antonen (Peetro Seppälä, Kasperi Ojantakanen)
25.03 3-2 Oliver Okuliar (Nuutti Viitasalo, Monakhov)
34.08 4-2 Valtteri Ojantakanen (Viitasalo, Veikko Loimaranta) yv
50.22 4-3 Ville Meskanen (Aleksi Ainali, Samuli Ratinen)

Torjunnat:

Niclas Westerholm: 9+7+9 = 25
Oskari Setänen: 6+3+4 = 13

Jäähyt:

SaiPa: 1×2 min
KooKoo: 4×2 min

Kierroksen muut ottelut:

Sport – TPS 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
KalPa – JYP 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Jukurit – Pelicans 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 58

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi