Ketterä juhlii Suomen Cupin voittoa – Taposelle paraatitorjunta “En nähnyt koko kiekkoa ja sitten pyöräytettiin urheiluruututorjunta”

Imatran Ketterä juhli jääkiekon Suomen Cupin voittoa Kiekko-Espoosta. Ketterä voitti Hartwall Arenalla pelatun ottelun viimeisen minuutin osumallaan 2-1. Ottelun sankariksi nousi venäläishyökkääjä Yegor Chizhikov, joka teki voittomaalin Elmeri Kaksosen ja Henri Karjalaisen syötöistä.

– Siinä Karjalaisen Henkka antoi tosi hienon poikkilätyn miulle sinne painottomalle puolelle. Olin jo päättänyt, että jos tipahtaa lapaan, katselen sinne takatolpille ja nyt sattui sekin poikkisyöttö mennä hienosti. Kiekko kattoon ja taisi jäädä vielä sinne takaraudan taakse, Kaksonen kertasi voittomaalin syntyä.

Ketterä on viime vuosien aikana hallinnut Suomen Cupia, sillä joukkue oli nyt kolmatta kertaa putkeen finaalissa ja samalla kruunattiin kolmatta kertaa voittajaksi. Voiton merkitys on suuri imatralaisseuralle.

– Tämä on iso juttu organisaatiolle ja pelaajille hyvä tällainen välitavoite, Kaksonen totesi.

Ottelun ensimmäisessä erässä Ketterä vei peliä ja Kiekko-Espoo näytti jäävän hiukan jalkoihin. Toiseen erään osat sitten hiukan vaihtuivat, ainakin osittain. Tosin Roope Taponen joutui kiekon tielle heittäytymään virkaveljeään Santeri Lipiäistä useammin.

– Peli oli yksi kauden kovavauhtisimmista peleistä. Kyllä joka äijä sai antaa ihan kaikkensa. Tosi hieno peli, vaikka nyt hävittiin. Kaikki kunnia Ketterälle, heillä on hyvä joukkue, Taponen kehui.

Kiekko-Espoolla oli ottelussa omat paikkansa tehdä illan tarinasta erilaisempi. Espoolaisten maalinsuulla pelannut Taponen piti oman joukkueensa pelinsä aina viimeisille hetkille saakka ja vastasi myös illan komeimmasta torjunnasta, jossa hän pelasti täysin varman maalipaikan.

– Jos ei nyt valehdella kenellekään, niin en nähnyt koko kiekkoa. Sitten se oli rällässä ja pyöräytettiin urheiluruututorjunta. Välillä käy tsägä, Taponen kertasi torjuntaansa.

Imatralaisten keskuudessa ilta jatkuu juhlinnan merkeissä tai Kaksosen sanoin yhdessäolon merkeissä. Kovin pitkiä juhlia ei Imatralla ehditä juhlimaan, sillä nämä samat joukkueet kohtaavat heti keskiviikkona toisensa Imatralla.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi