Kenestä Tähden manttelinperijä

Vuoden 2016 paras Leo-Pekka Tähti (kuva:Jouni Mikola)

Vuoden Urheilija julkistetaan torstaina Hartwall Arenan gaalayleisön edessä. Kaikkien suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, kenet urheilutoimittajat ovat vuonna 2017 vuoden parhaimmaksi? Monella urheilun seuraajalla on yleisesti ottaen mielipide siitä, kuka milloinkin on ollut paras ja perinteisesti se on aiheuttanut myös paljon puhetta jälkikäteen.

Sportin Maailma teki pienimuotoisen gallupin aiheesta ja selvitti, kenet he valitsisivat Vuoden Urheilijaksi vuosimallia 2017?

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas:
– Nyt on jännä valinta tämä Vuoden Urheilija- valinta, kun on Iivo ja Lauri, Lauri ja Iivo. En tiedä kummin päin menee. Nyt on kaksi niin hyvää kandidaattia, että voisi heittää kivi, paperi ja sakset, että kumpi sen vien. Kyllä mä silti uskoisin, että se Iivo on. Molemmat ovat tehneet tänä vuonna sellaisen suorituksen, että on niin tasaväkistä kuin olla ja voi.

Toyotan rallikuski Esapekka Lappi:
– Mä veikkaan, että Niskanen sen vie, mutta kyllä mä sen Markkaselle soisin.

Jääkiekkovalmentaja Juhani Tamminen:
– Kyllä se aika hyvin on tullut tuolla ennakoissa esille. Eiköhän se tuo hiihtäjäpoika ota sen pokaalin ja mun mielestä hyvä niin.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti:
– Mulle se on suhteellisen sama, kuka sen voittaa. Mun mielestä urheilulajien ja muitten vertaaminen on aika vaikeata, suoritusten vertaaminen on aika vaikeata. Mun mielestä oli se kuka tahansa, niin toivottavasti urheilu arvostaa toimintaansa ja me kaikki kannustetaan niitä, jotka ovat ehdolla ja niiden taustavaikuttajia, jotka ovat heidän takanaan ja tekevät paljon töitä heidän menestyksen eteen. Pääasia että urheilu arvostaa itseään ja se on ehkä mulle tärkeämpi voitto tänään.

Toimittaja Hannu Ranta:
– Minun suosikkini on Lauri Markkanen ja syystä että hän on jo voittanut miljoona mustaa poikaa, jotka Yhdysvalloissa haluaa slummeista ja lähiöistä, katukorista ikänsä pelanneet haluavat NBA:han mutta eivät ole koskaan sinne päässeet. Ei kyvyt, osaaminen ja äly riitä, mutta sitten tulee mies Jyväskylästä, lentää pelipaikalle ja tekee 33 pistettä. Onhan tämä nyt komeaa. Koripallo on harrastettu laji ympäri maailmaa ja hän kuuluu maailman parhaiden joukkoon. On Suomella muutama muukin hyvä urheilija, mutta näin hyvää ei noin harrastetussa ole.

Toimittaja Tommi Willberg, HBL:
– Vaikka koripallomiehenä pitäisi sanoa Lauri Markkanen, niin vielä tässä vaiheessa kautta ei ihan pärjää Iivo Niskaselle.
Raati on puhunut ja hajontaa tuli hieman. Silti raadin selkeä sanoma oli, että Leopekka Tähden manttelinperijä on Iivo Niskanen.

Teksti: Joni Hildén
Kuva: Jouni Mikola

Views: 211

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi