Keihäslupaus Julia Valtanen tähtää uusille metriluvuille

Julia Valtanen ja uudet keihäät (kuva: Ilpo Valtanen)

Rauman Urheilijoiden 16-vuotias Julia Valtanen on maamme suurimpia keihäslupauksia juuri nyt. Viime kesänä nuori nainen puhkaisi kolmella eri keihäällä 50 metrin rajan ja kovimpina ehdottomasti se, että naisten keihäs kantoi lukemiin 50,63. Tuo oli maailmantilaston kärkitulos T15-ikäluokassa.

Alkavan kaudelle Julian suurin tavoite on päästä heittämään terveenä koko kesä.  Suoritustaso sekä heittovarmuus ja tasaisuus ovat ne vähittäisvaatimukset. Kesän tavoitteet ovat pääsyt nuorten olympiafestivaaleille sekä Suomi – Ruotsi -maaotteluun.

Hallikausi sujui mainiosti

– Raumalla on loistavat halliolosuhteet ja olen päässyt Talviharjoitteluhallissa heittämään täyspitkiä heittoja. Jos jotain negatiivista pitää sanoa, niin se on harmi ettei piikkareille sopivaa alustaa löydy, totesi Julia Valtanen.

Kotimaisemissaan Julia on heittänyt kerran viikossa ja tuohon on tullut hyvänä lisänä se, että hän kuuluu myös nuorten maajoukkkueen leiriryhmään. NMJ:n leirillä Kuortaneella Julia on puolestaan käynyt kahdesti neljän päivän leirillä.

Hallikausi sujui parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Tampereen hallimestaruuskisoissa kaulaan ripustettiin N17-sarjan kirkkain mitali uudella halli-SE-tuloksella 54,93.

Olympiafestivaalit Unkarissa kauden päätavoite

Ulkokauden tavoitteet ovat kesän kovissa keihäskisoissa, kuten Kultainen Keihäs Vantaalla (N17), neljä Tähtisarjan osakilpailua ja Pihtiputaan keihäskarnevaalit.

– Siellä N17-sarjan kisa toimii yhtenä tärkeimmistä karsinnoista nuorten olympiafestivaaleille, jotka pidetään Unkarin Gyorissa, Julia totesi.

N17-sarjan SM-kisat käydään Iisalmessa ja tuossa kisassa valitaan edustajat Suomi – Ruotsi -maaotteluun. Tulostavoitteekseen Julia on asettanut 500 gramman keihäällä 57,41 ja kuusisataagrammaisella puolestaan 54,38.

Taustat kunnossa

 Analysointia valmentajan kanssa (kuva: Ilpo Valtanen)

Julian valmennukseen on tullut lisää vahvuutta, kun Eero Kylänpää on saanut rinnalleen Keijo Kylänpään, joka laatii treeniohjelmat ja -suunnitelmat. Fysiikkaharjoittelu sujuu Crossfit Rauman CTR-salilla Mikko Ojalan jumpissa ja Fysiomesta Piritta Kärnä puolestaan huolehtii lihashuollosta.

Julian isä Ilpo Valtanen hoitaa markkinointia yhdessä Jarmo Fribergin kanssa.

– Saimme kasattua tukun tärkeitä yhteistyökumppaneita ja heidän avullaan pystymme tekemään pitkäjänteisen nelivuotisprojektin. Pääyhteistyökumppanimme ovat Eurajoen Säästöpankki, Luvian Saha ja West-El, Julia kiittelee.

Noiden kolmen lisäksi Juliaa tukevat Finnbrode / Clique, JS Group, PoPe Oy, Delete ja Rauman Pihapojat.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola
Kuvat: Ilpo Valtanen

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi