Käsittämätön hylkäys vei Naisleijonilta maailmanmestaruuden – Suomi teki protestin

Päättyikö kokeneen Riikka Sallisen maajoukkueura MM-hopeaan. (kuva: Joni Hilden)

Se oli niin lähellä, nimittäin Naisleijonien maailmanmestaruus. USA kuitenkin voitti lopulta Suomen 2-1 vl (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Jatkoerässä Suomelta hylättiin osuma ja niinpä joukkue tekikin siitä pelin jälkeen protestin.

USA tuli otteluun huomattavasti paremmalla ja loikin useamman todella vaarallisen paikan, mutta Suomen puolustus ja Noora Räty kesti. Räty muutamaan otteeseen todelliseen haamupelastukseen.

Pankowski iski

Toisessakin erässä mentiin USAn komennossa, mutta Räty ja Suomi kesti erän loppupuolelle, sillä nelisen minuuttia ennen taukoa Annie Pankowski onnistui toimittamaan kiekon Rädyn selän taakse.

Erän ekalla kympillä Naisleijonat pääsivät yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta parista hyvästä tilanteesta huolimatta Alex Rigsbyn maali pysyi koskemattona. Suomi tuli tasoihin kolme ja puoli minuuttia Pankowskin osuman jälkeen, kun Susanna Tapani sivalsi Petra Niemisen syötöstä voimalla etuyläkulmaan.

Kolmas erä ei tuonut ratkaisua hurjasta taistelusta huolimatta. Yhdysvallat oli tässäkin erässä niskan päällä, mutta kyllä Naisleijonillakin muutama paikka oli iskeä vastaan. Ratkaisu siirtyi siis jatkoerään.

Naisleijonat joutui jatkoerän seitsemännellä minuutilla alivoimalla, mutta puolustus ja Räty selvitti tuonkin kurimuksen. Kertaalleen kiekko kävi tolpassakin, mutta niinhän sitä sanotaan, että tolpat ovat maalivahdin parhaat kaverit.

Tuomari vei Naisleijonien maalin

Jatkoerä ei tuonut tulosta. Nieminen tosin sai kiekon kertaalleen Rigsbyn selän taakse, mutta sen tuomari hylkäsi jostain syystä. Niinpä ratkaisua haettiin rankkareilla.

USA vei lopulta mestaruuden, sillä heiltä rankkareista onnistuivat Amanda Kessel ja Annie Pankowski. Suomen ainoa onnistuja oli Miamari Tuominen.

– Olen ylpeä tästä joukkueesta, mutta urheilu on tämmöistä. Olimme hetken maailmanmestareita, mutta sitten emme ollutkaan. Jos siitä maalinhylkäyksestä tehtiin protesti, niin tietysti se pitää käsitellä, totesi päävalmentaja Pasi Mustonen.

Maalit:

35.46 0-1 Annie Pankowski (Kendall Coyne Schofield, Emily Pfalzer)
38.29 1-1 Susanna Tapani (Petra Nieminen, Miamari Tuominen)
80.00 1-2 Pankowski rl

Torjunnat:

Noora Räty: 17+6+13+14 = 50

Alex Rigsby: 4+9+4+9 = 26

Jäähyt:

Suomi: 2×2 min

USA: 4×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 728

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi