Käsipallon MM-kisat huipentuvat viikonloppuna

Käsipallon MM-kisoja on pelattu Ruotsissa ja Puolassa jo parisen viikkoa ja nyt on jyvät karsittu akanoista, sillä viikonloppuna selviää, mikä maa on maailmanmestari vuosimallia 2023.

Välierissä kohtaavat Tanska ja Espanja sekä Ruotsi ja Ranska. Puolivälierissä Tanska suorastaan murskasi Unkarin, sillä punavalkoisten voittonumerot kirjattiin lukemin 40-23. Kolme muuta peliä olikin tasaisempia, sillä Espanja voitti Norjan jatkoajalle venyneessä ottelussa numeroin 35-34 ja Ruotsi Egyptin maalein 26-22. Ranska oli puolestaan Saksaa parempi maalein 35-28.

Tanska viime vuosien kestomenestyjä

Tanska on kerännyt mitaleja viime vuosina sekä olympialaisissa että MM-kisoissa. Rion olympialaisissa joukkue voitti loppuottelussa Ranskan, mutta Tokiossa sitten osat vaihtuivat. Kaksista edellisistä MM-kisoista Tanska on puolestaan palannut kotiin mestarina. Vuonna 2019 Norja sijoittui hopealle ja Ranska. pronssille. Kaksi vuotta sitten puolestaan Ruotsi selvisi hopealle ja Espanja pronssille. Sunnuntaina se sitten selviää, että jatkuuko tanskalaisten putki. Kisat on katsottavissa Viaplaylta ja välierät ovat vuorossa perjantaina.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi