Kärpät väänsi Ilveksen siltaan – Tappara teki samoin Lukolle

Liigan puolivälierät jatkuivat maanantaina, ja voittajina jäältä poistuivat Kärpät ja Tappara. Lahdessa ja Turussa mentiin jatkoeriin.

Kärpät – Ilves 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) voitot: 3-0

Ilves meni ensimmäisessä erässä johtoon, kun Teemu Rautiainen ujutti kiekon Lukas Dostalin selän taakse. Oululaiset tuli kuitenkin rinnalle ja ohi, kun viimeistelyssä onnistuivat Jussi Jokinen ja Ville Leskinen.

Tappara – Lukko 3-2 (0-1, 2-1, 1-0) voitot: 3-0

Brendan DeFazio vei Lukon Hakametsän ensimmäisessä erässä johtoon, mutta Tappara tuli kakkoserässä tasoihin, kun Kristian Kuusela iski kaksi maalia pikatahtiin. Justin Danforth toi raumalaiset vielä toisessa erässä ylivoimamaalillaan tasoihin. Voittomaali nähtiin kolmannen erän alkupuolella ja sen ampui Tuukka Mäntylä. Lukolla oli aivan loppuhetkillä hyvä paikka, kun Tarmo Reunanen kilautti tolppaan.

Pelicans – HIFK 1-2 je (0-1, 1-0, 0-0,0-1) voitot: 1-2

Lahdessa Joonas Rask vei helsinkiläiset johtoon jo avauserän neljännellä minuutilla. Pelicans tuli tasoihin toisessa erässä, kun Miska Siitonen yllätti Atte Engrenin. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty. Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoerän kuudennella minuutilla, kun Iikka Kangasniemi laukoi HIFK:n voittoon ylivoimalla.

TPS – HPK 3-2 je (0-1, 1-0, 1-1,1-0) voitot: 1-2

Turussa HPK avasi maalihanat ensimmäisessä erässä, kun Janne Tavi yllätti Henrik Haukelandin. Otto Nieminen toi turkulaiset tasoihin ylivoimalla. Kolmannessa erässä Jonne Virtanen onnistui siirtämään TPS:n johtoon kuudennella minuutilla, mutta joukkue sai nauttia johdostaan vain pari minuuttia, ennen kuin Markus Nenonen yllätti Haukelandin. TPS pääsi vielä erän lopulla ylivoimalle, mutta ilman tulosta. Turussa ratkaisu nähtiin minuutti ennen jatkoerän loppua. Turkulaissankariksi nousi Nieminen, joka teki näin illan toisen osumansa.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi