Kärpät pilasi Petri Vehasen juhlat

Ensin juhlittiin Petri Vehasta, mutta lopussa juhli Kärpät. (kuva: Jouni Mikola

Petri Vehasen ilta päättyi Kivikylän Areenalla raumalaisittain kirvelevään 0-2 (0-1, 0-1, 0-0) -tappioon. Ottelu oli pelillisesti Lukon hallussa, sillä Patrik Rybar torjui ottelussa 30 kertaa, kun taas Lassi Lehtinen selvisi viidellätoista.

– Hallitsimme peliä, mutta tappio tuli. Paikkoja oli, mutta ilman maalia jäätiin. En tiedä näkyikö pelin intensiteetti katsomoon asti, mutta tempo oli todella kova, totesi Lukon päävalmentaja Pekka Virta.

Ennen ottelun alkua juhlittiin Lukko-legenda Petri Vehasen hienoa uraa. Jäällä olivat juhlakalun lisäksi hänen perheensä sekä Lukon aiemmat paidan jäädytyksellä aateloidut pelaajat Teppo Rastio, Jouni Peltonen, Matti Keinonen, Jari Torkki, Matti Forss ja Erik Hämäläinen. Vehanen piti luonnollisesti puheen kiittäen siinä pelikavereitaan, valmentajia sekä tietysti perhettään.

Avauserässä Kärppä-vahti Patrik Rybar oli täystyöllistetty 12 torjunnallaan, kun taas Lassi Lehtinen selvisi kahdella kopilla. Tuosta huolimatta erän ainokaisen maalin viimeisteli oululaisten Mikko Niemelä. Lukko loi useammankin hyvän paikan, mutta aina Rybar tai puolustus oli tiellä.

Tuomarimoka puhutti

Toisessa erässä peli oli torjuntojen osalta jo tasaimpaa, sillä kumpikin maalivahti nappasi kahdeksan koppia.

Erän 16. minuutilla nähtiin ehkä kauden pahin tuomarimoka Raumalla, kun Linus Nyman sai kaksiminuuttisen huitomisesta. Hidastus kuitenkin paljasti, että Lasse Kukkonen jyräsi tilanteessa sekä Rybarin että Nymanin. Tuosta kakkosesta Lukko selvisi, mutta Junttila karkasi viimeisellä minuutilla läpiajoon ja sen mies päätti myös maaliin. Junttila pääsi karkuun Lukon huonon viivapelaamisen jälkeen.

Kärpät hyydytti Lukon pelaamisen

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta osumia ei niiden aikana nähty kumpaakaan päätyyn.

Lukko yritti kyllä vimmatusti, mutta Kärppien tiivis puolustus sekä Rybar selvisi kurimuksesta. Raumalaiset pelasivat pari viimeistä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ilman tulosta. Kärpät ei myöskään saaneet kiekkoa tyhjään Lukko-maaliin.

Ottelun viimeisellä minuutilla Jesse Puljujärvi selvisi kuin koira veräjästä taklattuaan Kristian Pospisilia kuolleesta kulmasta.

– Lukko pelasi hienosti, mutta olimme valmistautuneet hyvin ja onnistuimme voittamaan. Tänään oli kaksi hyvää joukkuetta jäällä, sanaili puolestaan Kärppä-käskijä Mikko Manner.